Venezuela
Venezuela

Reistips voor Venezuela

‘Land van genade’. Christopher Columbus noemde Venezuela zo nadat hij in 1498 bezocht. Het land is prachtig, maar soms ook bizar tegelijk.

Veel andere landen in Zuid-Amerika staan bekend om allerlei mooi zaken. Denk bijvoorbeeld aan de romantische tango in Argentinië, carnaval in Brazilië, de Machu Picchu in Peru of het prachtige Patagonië. De reputatie van Venezuela is wat minder bekend bij de meeste mensen. Vaak wordt er gedacht aan criminaliteit, olie en de volgende winnaar van de miss-verkiezingen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het land een prachtige ongerepte natuur heeft en absoluut mooie, verborgen pareltjes heeft. Natuurlijk is reizen in Venezuela geen pretje, want er heerst inderdaad veel criminaliteit en corruptie. Reizigers die Venezuela bezoeken, zullen dan ook altijd op hun hoede moeten zijn en goed uitkijken. Maar ondanks deze mindere kanten, kan het land je ook compleet verbazen.

Het Andes gebergte, de uitgestrekte stranden aan de Caribische Zee met turquoise water, moerasgebieden waar kaaimannen, capybaras en piranha’s leven, de Amazone en de hoogt vrij vallende waterval ter wereld. Of je nou op zoek bent voor avontuur, hikes, snorkelen, duiken, surfen.

Reizen & Reistips over Venezuela

Tijdens mijn stage op Curaçao in 2007 kreeg ik de kans om enkele dagen met een gids naar Venezuela te reizen samen met een gids. Een kans die ik niet kon laten liggen. De gids had een programma samengesteld voor ons, had een auto geregeld en we konden een goedkoop vliegticket regelen naar Valencia. Tijdens deze korte trip bezochten we onder meer het Parque Henri Pittier en de steden Valencia en Caracas.

Met name het bezoek aan Caracas was spannend. Ik werd vooraf al gewaarschuwd dat deze stad gevaarlijk kon zijn. Gelukkig was het tijdens mijn bezoek niet zo heftig als de afgelopen jaren. Als ik er naar terugkijk hebben we wel enkele risico’s genomen. We hebben door de sloppenwijken gelopen, hebben door de straten gelopen tijdens middernacht en zijn zelfs gevlucht voor corrupte politie. Terugkijkend op deze reis besef ik steeds meer hoe bijzonder dit tripje was. Ik heb maar een fractie van Venezuela mogen zien, want het land heeft ongelooflijk veel moois te bieden. Het is te hopen dat het in de toekomst een stuk rustiger wordt zodat het land ook weer bezoekers kan ontvangen.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Caracas

Regio

Zuid-Amerika

Buurlanden

Guyana Brazilië Colombia

Verhalen over Venezuela

Op mijn wishlist: Salto Ángel

Op mijn wishlist: Salto Ángel

Zoals iedere reisfan heb ook ik een wishlist. Op deze wishlist staan natuurlijk enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je...

Laad meer reisverhalen

Favoriete bestemmingen in Venezuela