Westpunt - Curaçao
Curaçao

Reistips voor Curaçao

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao vormen de ABC-eilanden en de Nederlandse Antillen. Curaçao is een populaire Caribische bestemming onder de Nederlanders. Het eiland is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en dus is het niet geheel verwonderlijk dat het een speciale band heeft met Nederland. Op veel plekken kun je gewoon ook Nederlands spreken. Daarnaast heeft het eiland een tropisch klimaat, prachtige stranden en een vriendelijke bevolking. Je vindt er prachtige duiklocaties en ondanks dat het eiland maar 444 km² groot is, vind je er een diversiteit aan landschappen.

In de kleurrijke hoofdstad Willemstad kun je genoeg zien en doen. Vanwege haar unieke uitstraling en historische waarde staat de stad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Bekijk de historische koloniale bouwwerken in de wijken Otrabanda en Punda, slenter langs de Handelskade of wandel over de enige drijvende houten brug ter wereld. Er zijn volop restaurants en bars te vinden voor een gezellige avond.

De meeste mensen denken bij Curaçao natuurlijk aan de hagelwitte stranden met het helderblauwe water. Heerlijk relaxen dus. Maar je hoeft niet alleen maar aan het strand te liggen want het eiland heeft veel meer te bieden. Verken de Hato Vlakte, wandel door het Christoffel National Park, maak een boottocht naar Klein Curaçao en verken de wateren door de snorkelen of te duiken.

Reizen & Reistips over Curaçao

Tijdens mijn schoolperiode heb ik stage gelopen op Curaçao. Of mijn school daar heel gelukkig mee was, weet ik niet. Curaçao staat immers bekend om zon, zee, strand en de vele feestjes. Het reisvirus in mij begon langzaam aan te wakkeren en ik wilde nog één keer gebruik maken van de mogelijkheid om een klein half jaar aan de andere kant van de wereld te wonen en werken. Mijn stageplaats was leerzaam, leuk en natuurlijk heb ik heel wat gefeest. In het weekend ging ik met mijn auto het eiland om meer van de omgeving te verkennen. Ik heb mijn voetbalcarrière kortstondig weer opgepakt bij Inter Willemstad en heb zelfs tegen het nationale team van onder 21 jaar mogen voetballen. Op het eiland heb ik mijn duikbrevet gehaald en ik heb in de mooiste plekken mogen zwemmen. Memorabel was ook de trip naar Klein Curaçao waar we onder de sterrenhemel op het strand sliepen. En tot slot kreeg ik de mogelijkheid geboden om met een gids enkele dagen te besteden in Venezuela.

Als ik terugkijk op deze periode baal ik ervan dat Reizen & Reistips nog niet bestond. In mijn vrije tijd had ik heel wat mooie artikelen kunnen schrijven over deze populaire bestemming.

Bezochte bestemmingen

Verhalen over Curaçao

Laad meer reisverhalen

Plan je reis naar Curaçao

  • KLM en TUI vliegen rechtstreeks naar Willemstad vanuit Amsterdam. Er gaan ook vluchten vanaf Frankfurt, maar alleen gedurende de wintermaanden. Kijk hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Sawadee of TUI.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Favoriete bestemmingen in Curaçao