Estland

Reistips voor Estland

Samen met Letland en Litouwen behoort Estland tot de Baltische staten. Van de drie landen is Estland het dunsbevolkte land met ongeveer 1,3 miljoen inwoners, terwijl het net iets groter is dan Nederland. Het land kent een roerige geschiedenis vanwege de bezetting van de Zweden, de nazi’s en later de Sovjet-Unie. Sinds 1991 is het land onafhankelijk. Estland is een unieke reisbestemming met mooie oude steden, kleine vissersdorpjes maar vooral prachtige natuurgebieden. Steeds meer mensen ontdekken het land en de cultuur.

Hoogtepunten van Estland

Breng een bezoek aan de hoofdstad Tallinn voor een eerste kennismaking met het land. Tallinn is niet groot, maar heeft ongelooflijk veel te bieden. Vooral de Oude Stad geeft je het gevoel alsof je een tijdreis hebt gemaakt. Veel gebouwen uit de middeleeuwen zijn bewaard gebleven. Omdat de stad een belangrijk lid van de Hanze was, zul je een prachtige architectuur zien. Niet voor niets staat dit deel van de stad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De meeste belangrijke bezienswaardigheden zijn in het centrum te vinden, maar vergeet zeker niet om de omliggende wijken te bezoeken. Behoudens Tallinn zijn steden zoals Viljandi, Tartu en Pärnu een bezoek waard. Zoek in Estland absoluut de natuur op, want je vind er enkele prachtige natuurparken zoals National Park Soomaa of Nationaal Park Laheema. Wandel langs de kust bij Pärnu of ga eilandhoppen langs de westkust. De eilanden Saaremaa en Hiiumaa worden omschreven al de mooiste eilanden.

Beste reistijd voor Estland

De beste periode om Estland te ontdekken is tussen de maande april en augustus.  In de wintermaanden kan het sneeuwen en behoorlijk koud worden, maar je kunt in de maanden november en december wel de prachtige kerstmarkt van Tallinn bezoeken.

Bezochte bestemmingen

Hoofdstad

Tallinn

Regio

Europa

Buurlanden

Finland Letland Rusland

Verhalen over Estland

Pohjala Brewery & Tap Room - Tallinn

De leukste biercafés in Tallinn

Estland heeft een lange biertraditie. Al sinds de middeleeuwen wordt er bier gebrouwen. Vooral de stijlen porter en stout zijn populair. Waar craft beer bij ons al enige tijd zeer geliefd is, duurde...

KGB-Museum in Hotel Viru - Tallinn, Estland

KGB Museum in Hotel Viru

De jaren ‘70 en jaren ‘80. Wie naar Tallinn afreist zal hoogstwaarschijnlijk ondergebracht worden in Hotel Viru. Op dat moment het enige hotel van de stad die aan de internationale standaarden...

Laad meer reisverhalen

Plan je reis naar Estland

Bezochte bestemmingen in Estland