Bucketlist

Op mijn wishlist: Houtou Wan

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar het verlaten dorpje Houtou Wan in China.

Hoewel het Chinese vissersdorpje Houtou Wan sinds de jaren ’90 verlaten is door de mensen, is het een populaire toeristische bestemming. De natuur nam het dorpje weer terug. De gevels van de huizen zijn begroeid met klimop en in enkele huizen zijn nog spullen te zien die de oude bewoners hebben achtergelaten. Toch woont een enkeling nog hier. Ooit woonden hier 2000 mensen. De meeste mensen zijn echter vertrokken in de hoop op een betere toekomst.

Doordat de natuur het dorpje langzaam weer inneemt, heeft het dorp een bijzonder gezicht dat veel toeristen aantrekt. Dagelijks lopen deze toeristen tussen de begroeide huizen over de smalle kronkelpaadjes. En laten we eerlijk zijn: het ziet er prachtig uit. Wil jij dit dorpje ook bezoeken? Houtou Wan is gelegen op het Gouqi Island. Dit eiland behoort tot de Shengshan Islands, een groep van 400 eilanden. De eilanden liggen op een ruime 60 kilometer afstand van Shanghai.

Kun je je er nog niets bij voorstellen? Kijk dan eens naar onderstaand filmpje en enkele foto’s.
https://www.instagram.com/p/BUx5nONF2mc/?tagged=houtouwan

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Ivonne - Deutsche Alpenstrasse, Eigersee

Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Ivonne

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!