Bucketlist

Op mijn wishlist: Atacama-woestijn in Chili

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? Ditmaal schrijf ik over de Atacama-woestijn in Chili.

Toen we in 2016 in Bolivia de vierdaagse Salar de Uyuni tour maakten, kwamen we in een gebied die werkelijk magisch was. Het leek alsof we op een totaal andere planeet terecht waren gekomen. Rokende vulkanen die tevens tikkende tijdbommen zijn, bizarre rotsformaties midden in de woestijn, stomende geisers, lagunes in de kleuren rood, groen en turkoois, ruïnes van oude mijndorpjes in de the middle of nowhere en natuurlijk de zoutvlaktes waar deze tour allemaal om draaide. Deze tour was af en toe behoorlijk zwaar vanwege de enorme hoogtes waar we ons bevonden. Dat merk je aan je lichaam. Bij de minste inspanningen was je al buiten adem, ik voelde me slap en had lichte hoofdpijn, maar dit was het allemaal waard. Deze regio kan ik iedereen aanbevelen en ik zou zo weer terug willen keren naar deze bestemming. Waar ik echter ook benieuwd naar ben, is de Chileense kant van dit gebied. Wij zijn aan de Boliviaanse zijde gebleven, maar ook de Chileense kant moet geweldig zijn.

Het landschap zal waarschijnlijk niet heel veel verschillen met het landschap van Bolivia. De zoutvlakte aan de Chileense zijde is minder bekend en minder vlak, de El Tatio geisers zouden spectaculairder zijn en verder is het landschap en de omgeving veelal hetzelfde. Een droog woestijngebied met vulkanen, kleurrijke meertjes en mooie rotsige valleien. Qua dieren zul je ook hier flamingo’s en vicuña’s zien. En in Chili zal de hoogte ook een grote rol spelen, want ook dit gebied is gelegen op 4 kilometer hoogte.

Omdat ik nog altijd diep onder de indruk ben van onze belevenissen zou ik beide zijden eens willen zien. Ondanks dat we dit jaar nog naar Chili zullen afreizen, komen we tijdens onze reis niet in het noorden. Dit jaar zullen we ons puur richten op Patagonië in het zuiden van Chili en Argentinië. Het noorden van het land staat absoluut nog op het lijstje en wie weet gaan we deze regio ook nog eens ontdekken. Voorlopig moet ik nog genieten van deze prachtige beelden van andere reizigers.

https://www.instagram.com/p/BnXI22Vl0kB/?tagged=atacama

https://www.instagram.com/p/BnpM6W-nFgF/?tagged=atacama

https://www.instagram.com/p/Bno4Q7ajC5Y/?tagged=atacama

https://www.instagram.com/p/Bno4GSgF9zu/?tagged=atacama

https://www.instagram.com/p/BnnBBqDB8pv/?tagged=atacama

https://www.instagram.com/p/BnYixIAFyb1/?tagged=eltatio

Ben jij al eens in het noorden van Chili geweest? Laat het ons in een reactie onder dit bericht weten!

Geniet ook even mee met bewegende beelden van onze Salar de Uyuni Tour in Bolivia die we in 2016 maakten. Nog altijd ben ik diep onder de indruk van deze reis.

Bron hoofdfoto: pxhere

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Marble Caves in Patagonië - Chili

Reistips

De Marble Caves in Patagonië

Patagonië telt ontelbaar veel mooie plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Bergen, gletsjers en ijsschotsen. Natuurgebieden waar je geweldige wandeltochten kunt maken en wilde dieren kunt...

Reisroute Kirgizië - Naar Tash Rabat

Reisroutes

Reisroute Kirgizië

In juli 2021 maakte ik een spectaculaire roadtrip door het ruige en onbekende Kirgizië. Deze reis hebben we geboekt via De Verdwaalde Jongens. Sinds 2018 organiseert dit bedrijf roadtrips door...

Amerika dag 4 - Yellowstone National Park - Einde van de Blacktail Plateau Drive

Gastartikel

Welke reis past het best bij jou?

Reizen is iets heel moois en bijzonders. Je pakt bijvoorbeeld de auto om op roadtrip te gaan, vliegt naar een warm eiland, gaat erop uit in eigen land of doet een lange afstandsreis naar Azië. De...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!