Op mijn wishlist: Atacama-woestijn in Chili
Blog

Op mijn wishlist: Atacama-woestijn in Chili

Zoals iedere reisliefhebber heb ik een enorme wishlist. Op deze wishlist staan enkele prachtige bestemmingen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar een-twee-drie kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? Ditmaal schrijf ik over de Atacama-woestijn in Chili.

Toen we in 2016 in Bolivia de vierdaagse Salar de Uyuni tour maakten, kwamen we in een gebied die werkelijk magisch was. Het leek alsof we op een totaal andere planeet terecht waren gekomen. Rokende vulkanen die tevens tikkende tijdbommen zijn, bizarre rotsformaties midden in de woestijn, stomende geisers, lagunes in de kleuren rood, groen en turkoois, ruïnes van oude mijndorpjes in de the middle of nowhere en natuurlijk de zoutvlaktes waar deze tour allemaal om draaide. Deze tour was af en toe behoorlijk zwaar vanwege de enorme hoogtes waar we ons bevonden. Dat merk je aan je lichaam. Bij de minste inspanningen was je al buiten adem, ik voelde me slap en had lichte hoofdpijn, maar dit was het allemaal waard. Deze regio kan ik iedereen aanbevelen en ik zou zo weer terug willen keren naar deze bestemming. Waar ik echter ook benieuwd naar ben, is de Chileense kant van dit gebied. Wij zijn aan de Boliviaanse zijde gebleven, maar ook de Chileense kant moet geweldig zijn.

Het landschap zal waarschijnlijk niet heel veel verschillen met het landschap van Bolivia. De zoutvlakte aan de Chileense zijde is minder bekend en minder vlak, de El Tatio geisers zouden spectaculairder zijn en verder is het landschap en de omgeving veelal hetzelfde. Een droog woestijngebied met vulkanen, kleurrijke meertjes en mooie rotsige valleien. Qua dieren zul je ook hier flamingo’s en vicuña’s zien. En in Chili zal de hoogte ook een grote rol spelen, want ook dit gebied is gelegen op 4 kilometer hoogte.

Omdat ik nog altijd diep onder de indruk ben van onze belevenissen zou ik beide zijden eens willen zien. Ondanks dat we dit jaar nog naar Chili zullen afreizen, komen we tijdens onze reis niet in het noorden. Dit jaar zullen we ons puur richten op Patagonië in het zuiden van Chili en Argentinië. Het noorden van het land staat absoluut nog op het lijstje en wie weet gaan we deze regio ook nog eens ontdekken. Voorlopig moet ik nog genieten van deze prachtige beelden van andere reizigers.

Ben jij al eens in het noorden van Chili geweest? Laat het ons in een reactie onder dit bericht weten!

Geniet ook even mee met bewegende beelden van onze Salar de Uyuni Tour in Bolivia die we in 2016 maakten. Nog altijd ben ik diep onder de indruk van deze reis.

Inhoudsopgave

Bron hoofdfoto: pxhere
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!