Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Laguna Suite
Turkije

Weekje Maxx Royal Kemer Resort

Wanneer wij samen op reis zijn geven we niet zo snel om mooie en luxe hotels. Dit is echter wel anders wanneer we met mijn familie op vakantie gaan voor een weekje ontspannen. Zo zijn we op 13 mei 2016 met mijn hele familie een afgereisd naar Turkije, waar we verbleven in het Maxx Royal Kemer Resort. Het is inmiddels de derde keer dat we met z’n allen richting Turkije zijn gegaan. In 2012 bezochten we in Belek het Rixos Hotel en twee jaar later in de dezelfde stad Maxx Royal Belek Golf & Spa. Omdat mijn moeder en mijn zus inmiddels ook goede herinneringen hadden aan het Maxx Royal Kemer Resort, hebben we vorig jaar besloten dit jaar met z’n allen het Maxx Royal in Kemer zouden verkennen.

Maxx Royal Resorts staat bekend als een exclusief hotelketen met twee locaties aan de kust: Belek en Kemer. Beide hotels stralen behoorlijke klasse uit en hebben oog voor de kleinste details. De hotels zijn ruim opgezet en bieden ultieme luxe. Bezoekers verblijven op basis van een zeer uitgebreide 24 uurs all inclusive formule. Er zijn verschillende restaurants, een chocolatier en banketbakker, meerdere barretjes, maar ook zwembaden, een spa centrum, een fitnessruimte, gameroom en daarnaast is er zijn er ook voldoende activiteiten waar je aan kan deelnemen.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Vertrek vanaf Keulen
Met de gehele familie vertrekken we vanaf Keulen

Onze vakantie begint in Keulen, waar we met de vliegmaatschappij SunExpress naar Antalya vliegen. De vluchttijden zijn ideaal; iets na half vier in de ochtend vliegen we. Na een vlucht van ruim drie uur landen we nog in de ochtend in Antalya, zodat we in principe nog een hele dag voor de boeg hebben. Op het vliegveld worden we opgehaald door een oude bekende van mijn moeder. Hij brengt ons naar Kemer, wat ruim een uur rijden is vanaf Antalya.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Laguna Suite
Het uitzicht van onze Laguna Suite

De aankomst bij ons hotel is wat rommelig. We moeten een tijdje  wachten alvorens onze assistent zich meldt en ook het aangeboden glas champagne laat op zich wachten. Maar uiteindelijk krijgen we leuk nieuws van onze assistent dat we een upgrade krijgen naar een grotere kamer. Wanneer we vervolgens naar onze kamers worden begeleid, kunnen we  niet meer dan tevreden zijn. We verblijven in een Maxx Laguna Duplex Suite, een ‘hotelkamer’ van ruim 250m². Onze suite bevat twee slaapkamers met privé badkamers en twee buiten terrassen, waarvan één direct aan het zwembad en de ander is voorzien met een jacuzzi op het balkon. Na een heerlijk ontbijt slapen we wat bij op het strand en sluiten onze eerste dag overheerlijk af in het Bronze Steak House.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Relaxen aan het zwembad
Het ultieme relaxen aan het zwembad

Heel veel doen we verder niet deze week. Eigenlijk komt het neer op slapen, ontbijten, bij het zwembad of het strand op een ligbedje een boekje lezen, slapen of spelletjes doen, lunchen we met elkaar, nogmaals terug naar het zwembad of strand, koffie drinken met een gebakje of chocolade, klaarmaken voor het avondeten en vervolgens nog een kijkje nemen bij de disco of in één van de barretjes. Het ultieme relaxen dus, niet mis mee.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Op de top van de Tahtali
Het enige uitstapje naar de top van de Tahtali in het Taurus gebergte

Het enige uitstapje dat we maken is naar het Taurus gebergte waar we de top van de Tahtali zouden bezoeken. Het is ’s ochtends goed kijken of de top van de berg niet in wolken is gehuld. Indien dit het geval is, is een trip naar de Tahtali af te raden omdat je dan niets ziet. We hebben onze trip daarom ook de eerste maal verplaatst naar een dag later. We regelen en taxi en worden afgezet bij de kabelbaan die ons naar de top zal brengen. Schrik niet, per persoon betaal je 32 euro om met de kabelbaan op en neer te mogen. Binnen 10 minuten ben je met de kabelbaan op de top van de Tahtali, op 2365 meter hoogte. Vanaf hier heb je een uitzicht op de zee en de fantastische Taurus gebergte.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Best Instagram Points
Over het gehele complex zijn deze zilveren camera's te vinden; de Best Instagram Points

Daarnaast vermaak ik me prima in het hotel. Zo ontdek ik een boekje met een Instagram route over het gehele terrein. Al eerder zag ik op enkele plekken een grote zilveren camera staan met ‘Instagram Points’. Met het boekje heb ik ook een overzicht waar al deze plekken staan. Een leuke activiteit om de route te lopen en de mooiste plekjes van het hotel vast te leggen. Uiteraard volgt een bericht met de mooiste Instagram points nog op korte termijn.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort
Binnenkort meer over Maxx Royal Kemer Resort

In de komende weken zullen meerdere blogberichten worden gepubliceerd waarbij iets iets dieper in ga op het eten en drinken, de service en de activiteiten bij Maxx Royal Kemer Resort en zal ik ook nog het hotel in Kemer gaan vergelijken met Belek. Volg de website of onze Facebook / Twitter pagina om op de hoogte te blijven.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!