Bijzondere hotels

Weekje Maxx Royal Kemer Resort

Wanneer wij samen op reis zijn geven we niet zo snel om mooie en luxe hotels. Dit is echter wel anders wanneer we met mijn familie op vakantie gaan voor een weekje ontspannen. Zo zijn we op 13 mei 2016 met mijn hele familie een afgereisd naar Turkije, waar we verbleven in het Maxx Royal Kemer Resort. Het is inmiddels de derde keer dat we met z’n allen richting Turkije zijn gegaan. In 2012 bezochten we in Belek het Rixos Hotel en twee jaar later in de dezelfde stad Maxx Royal Belek Golf & Spa. Omdat mijn moeder en mijn zus inmiddels ook goede herinneringen hadden aan het Maxx Royal Kemer Resort, hebben we vorig jaar besloten dit jaar met z’n allen het Maxx Royal in Kemer zouden verkennen.

Maxx Royal Resorts staat bekend als een exclusief hotelketen met twee locaties aan de kust: Belek en Kemer. Beide hotels stralen behoorlijke klasse uit en hebben oog voor de kleinste details. De hotels zijn ruim opgezet en bieden ultieme luxe. Bezoekers verblijven op basis van een zeer uitgebreide 24 uurs all inclusive formule. Er zijn verschillende restaurants, een chocolatier en banketbakker, meerdere barretjes, maar ook zwembaden, een spa centrum, een fitnessruimte, gameroom en daarnaast is er zijn er ook voldoende activiteiten waar je aan kan deelnemen.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Vertrek vanaf Keulen
Met de gehele familie vertrekken we vanaf Keulen

Onze vakantie begint in Keulen, waar we met de vliegmaatschappij SunExpress naar Antalya vliegen. De vluchttijden zijn ideaal; iets na half vier in de ochtend vliegen we. Na een vlucht van ruim drie uur landen we nog in de ochtend in Antalya, zodat we in principe nog een hele dag voor de boeg hebben. Op het vliegveld worden we opgehaald door een oude bekende van mijn moeder. Hij brengt ons naar Kemer, wat ruim een uur rijden is vanaf Antalya.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Laguna Suite
Het uitzicht van onze Laguna Suite

De aankomst bij ons hotel is wat rommelig. We moeten een tijdje  wachten alvorens onze assistent zich meldt en ook het aangeboden glas champagne laat op zich wachten. Maar uiteindelijk krijgen we leuk nieuws van onze assistent dat we een upgrade krijgen naar een grotere kamer. Wanneer we vervolgens naar onze kamers worden begeleid, kunnen we  niet meer dan tevreden zijn. We verblijven in een Maxx Laguna Duplex Suite, een ‘hotelkamer’ van ruim 250m². Onze suite bevat twee slaapkamers met privé badkamers en twee buiten terrassen, waarvan één direct aan het zwembad en de ander is voorzien met een jacuzzi op het balkon. Na een heerlijk ontbijt slapen we wat bij op het strand en sluiten onze eerste dag overheerlijk af in het Bronze Steak House.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Relaxen aan het zwembad
Het ultieme relaxen aan het zwembad

Heel veel doen we verder niet deze week. Eigenlijk komt het neer op slapen, ontbijten, bij het zwembad of het strand op een ligbedje een boekje lezen, slapen of spelletjes doen, lunchen we met elkaar, nogmaals terug naar het zwembad of strand, koffie drinken met een gebakje of chocolade, klaarmaken voor het avondeten en vervolgens nog een kijkje nemen bij de disco of in één van de barretjes. Het ultieme relaxen dus, niet mis mee.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Op de top van de Tahtali
Het enige uitstapje naar de top van de Tahtali in het Taurus gebergte

Het enige uitstapje dat we maken is naar het Taurus gebergte waar we de top van de Tahtali zouden bezoeken. Het is ’s ochtends goed kijken of de top van de berg niet in wolken is gehuld. Indien dit het geval is, is een trip naar de Tahtali af te raden omdat je dan niets ziet. We hebben onze trip daarom ook de eerste maal verplaatst naar een dag later. We regelen en taxi en worden afgezet bij de kabelbaan die ons naar de top zal brengen. Schrik niet, per persoon betaal je 32 euro om met de kabelbaan op en neer te mogen. Binnen 10 minuten ben je met de kabelbaan op de top van de Tahtali, op 2365 meter hoogte. Vanaf hier heb je een uitzicht op de zee en de fantastische Taurus gebergte.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort - Best Instagram Points
Over het gehele complex zijn deze zilveren camera's te vinden; de Best Instagram Points

Daarnaast vermaak ik me prima in het hotel. Zo ontdek ik een boekje met een Instagram route over het gehele terrein. Al eerder zag ik op enkele plekken een grote zilveren camera staan met ‘Instagram Points’. Met het boekje heb ik ook een overzicht waar al deze plekken staan. Een leuke activiteit om de route te lopen en de mooiste plekjes van het hotel vast te leggen. Uiteraard volgt een bericht met de mooiste Instagram points nog op korte termijn.

Weekje Maxx Royal Kemer Resort
Binnenkort meer over Maxx Royal Kemer Resort

In de komende weken zullen meerdere blogberichten worden gepubliceerd waarbij iets iets dieper in ga op het eten en drinken, de service en de activiteiten bij Maxx Royal Kemer Resort en zal ik ook nog het hotel in Kemer gaan vergelijken met Belek. Volg de website of onze Facebook / Twitter pagina om op de hoogte te blijven.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5746bdff07ace_selected-products” products=”1001004003029845,9200000009845610,9200000010570892,1001004001228488,1001004007959721″ name=”maxx-royal-kemer-blog” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Reisroutes

Carretera Austral reisroute

In 2018 maakte ik een geweldige rondreis door het zuiden van Patagonië. Nog altijd is dit één van mijn favoriete reizen die ik ooit heb gemaakt. Destijds eindigde ik deze reis in de regio Aysén...

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in via Booking.com