Kroatië

Reizen & Reistips wint de Golden Pen Award

9 mei 2024 zal ik niet snel vergeten. Op die dag mocht ik de Golden Pen Award in Kroatië in ontvangst nemen. Ik won de prijs voor mijn bijdragen over de Kvarner Baai een jaar eerder. Het winnen van deze prijs is een gigantische blijk van waardering en een enorme eer. Maar het bleef niet alleen bij de Golden Pen. Reizen & Reistips won namelijk nog een prijs.

Ik was in Dubrovnik voor de Golden Pen Award 2024 - Foto: Dean Tosovic

Golden Pen Media Award

De Golden Pen Media Award wordt georganiseerd door het Croatian National Tourist Board. Dit jaar (2024) vond de 20e editie van dit evenement plaats. De awards worden uitgereikt aan buitenlandse redacteuren, journalisten, bloggers en influencers die het afgelopen jaar het Kroatisch toerisme hebben gepromoot dankzij hun bijdragen. De prijzen worden uitgereikt in zes categorieën: beste radioverslag, beste online media reportage, beste gedrukte reportage, beste reisblog, beste social media posts en beste televisiereportage. 33 mediavertegenwoordigers uit 15 verschillende landen waren aanwezig bij de prijsuitreiking. Daarnaast waren er 14 VIP’s aanwezig die in de afgelopen twintig jaar Kroatië als toeristische bestemming op de kaart hebben gezet. Ik was met Reizen & Reistips aanwezig in de categorie reisbloggers.

Samen met mijn Nederlandse en Belgische collega's - Foto: Dean Tosovic

Uitreiking in Dubrovnik

De uitreiking van de awards vond plaats in de prachtige stad van Dubrovnik. Voor de uitreiking hadden we eerst nog een korte studiereis van drie dagen. Alle mediavertegenwoordigers werden op de Srđ-heuvel welkom geheten. We bezochten het Archeologisch Museum Narona, maakten een boottocht in de Neretva vallei en bezochten de oude stad van Dubrovnik. Gezellig om met collega’s ontspannen toe te leven naar het hoogtepunt van deze trip. De uitreiking vond plaats in het Lazareti, een middeleeuws quarantainestation waar kooplieden, zeelieden en reizigers in verplichte isolatie moesten voordat ze de stad in mochten. Hier werden we met een drankje welkom geheten door de directeur van het Croatian National Tourist Board, de Minister van Toerisme en Sport, de burgemeester van Dubrovnik en de directeur van Dubrovnik Tourism. De Klapa Fa Linđo vermaakte ons met een dansvoorstelling alvorens de prijzen werden overhandigd.

De uitreiking van de prijs vond plaats in het Lazareti - Foto: Dean Tosovic
Voor de uitreiking zijn er toespraken en dansvoorstellingen - Foto's: Dean Tosovic
Daarna beginnen we aan de uitreiking van de awards - Foto: Dean Tosovic

Reizen & Reistips wint ook de Grand Prix

Tijdens de Vakantiebeurs 2024 werd mij verteld dat ik genomineerd zou worden voor de Golden Pen Award. Enkele weken later kreeg ik te horen dat ik daadwerkelijk de Golden Pen Award zou gaan winnen. Natuurlijk voelde ik me al zeer vereerd dat ik in Dubrovnik een prijs in ontvangst mocht nemen. Toen ik het podium werd opgeroepen samen met de andere winnaars in de categorie reisbloggers, was er nog één prijs te vergeven. In iedere categorie wordt namelijk nog de felbegeerde Grand Prix uitgereikt, oftewel de beste in iedere categorie. Stiekem een spannend moment. En ja hoor, samen met Your Travel Guide won ik ook nog eens de Grand Prix. Wij wonnen deze prijs voor onze blog artikelen van onze reis door de Kvarner Baai.

Het moment dat Reizen & Reistips en Your Travel Guide te horen krijgen dat ze de Grand Prix winnen - Foto: Dean Tosovic
We winnen de Grand Prix in de categorie Travel Blog - Foto: Dean Tosovic
De Nederlandse en Belgische vertegenwoordigers: Farid, Danny, Corno, Emma en Marjolein. Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs! - Foto: Dean Tosovic
Alle Grand Prix winnaars: gefeliciteerd! - Foto: Dean Tosovic

Een waardering voor bloggers

Het winnen van de Golden Pen en Grand Prix vervult mij met heel veel trots. Ik had nooit durven dromen dat ik ooit een internationale prijs zou winnen met Reizen & Reistips. Veel mensen denken nog altijd dat reisbloggers ‘op vakantie’ gaan. Ze zien niet in dat er nog veel meer bij komt kijken. Ter plaatse heb je vaak een vol programma en maak je lange dagen. Je maakt notities, foto’s en deelt je ervaringen op social media. Na de reis begint het schrijven van de artikelen, het uitzoeken en bewerken van de foto’s. Dat is nog niet alles, want dan is er nog het onderhoud aan de website en de SEO waar je vrijwel dagelijks mee bezig bent. Nee, het is absoluut geen vakantie, maar het is de mooiste baan die er is. Het winnen van deze award voelt dan ook als een enorme waardering voor het werk dat ik de afgelopen jaren heb gestoken in Reizen & Reistips. Natuurlijk krijgt de award een mooi plekje in huis.

Bedankt

Aan alle volgers van Reizen & Reistips: bedankt. Mede dankzij jullie ben ik genomineerd en heb ik deze mooie prijs mogen winnen. Mijn speciale dank gaat uit naar Croatia Full Of Life en BuroSix PR. Bedankt voor jullie vertrouwen in Reizen & Reistips en voor de prettige samenwerkingen de afgelopen jaren.

Samen met Ivan Novak op de foto - Foto: Dean Tosovic
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie