Fulda - Duitsland
Fulda Duitsland

Reistips voor Fulda

Fulda is gelegen in de deelstaat Hessen. De stad staat bekend om de barokke architectuur en wordt ook wel eens de Barokstad genoemd. In de stad zijn historische kerken te bezichtigen en in de Altstadt kun je enkele prachtige vakwerkhuizen bewonderen.

De stad ontstond in 744 nadat de benedictijnenabdij werd gesticht. De eerste steen werd gelegd door Sturmius, een leerling van Bonifatius. Tien jaar later werd Bonifatius in Dokkum vermoord en begraven bij de abdij in Fulda. Het klooster werd al snel een bedevaartsoord en langzaam ontstond de nederzetting Fulda rondom het klooster. Om de stad te beschermen werd de stad versterkt met een stadsmuur en torens. Het gezicht van de stad verandert door overvallen, de pest, burgeroorlogen, heksenvervolgingen en de 30 jarige oorlog. De stad leed grote schade door de oorlog, maar brak een bloeiperiode aan. In de 18e eeuw werd er geïnvesteerd in bouwactiviteiten en werd Fulda de Barokstad die het nu is. Zo begonnen ze aan de bouw van de Orangerie, de paleistuin, diverse paleizen en de universiteit. Op de fundamenten van het oude klooster werd de Dom zu Fulda gebouwd. Deze kerk wordt inmiddels gezien als de mooiste barokkerk van Hessen.

Niet veel mensen zullen bij een stedentrip aan Fulda denken, maar denk nog maar eens na. Wie weet heeft deze stad wel meer te bieden dan je denkt? De barokke architectuur en de kalme sfeer maken de stad juist uitermate interessant om te bezoeken.

Tips voor een bezoek aan Fulda

Bezoek absoluut de Dom zu Fulda. Dit is absoluut het hoogtepunt qua architectuur van de stad.

Maak een wandeling door de Schlossgarten en bekijk het Stadtschloss en de Orangerie.

Wandel door de Alstadt en vergaap je aan de prachtige vakwerkhuizen.

De kerstmarkt in de wintermaanden is een bezoekje waard. Het is er sfeervol opgezet en je kunt er heerlijke lekkernijen kopen.

Ben je met de auto? Parkeer dan bij het station. Goedkoop en vrij centraal.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Fulda