Warschau - Polen
Warschau Polen

Reistips voor Warschau

Warschau is een ideale stad om te bezoeken tijdens een stedentrip. Gezellige cafés, mooie gebouwen en een rijke geschiedenis. De Poolse hoofdstad heeft van alles te bieden en dat terwijl de stad na de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest was.

86 procent van alle gebouwen werd tijdens de oorlog verwoest. Na de Tweede Wereldoorlog werden de gebouwen zo veel als mogelijk precies herbouwd. Hiermee zou de ziel van de verwoeste stad weer enigszins hersteld worden. In de historische binnenstad vind je het Stare Miasto, de Oude Stad, waar een mengelmoes van nieuwe gebouwen en stalinisstische architectuur samen gaan met oude paleizen, pleinen en kasseistraten uit de 17e en 18e eeuw.

Zo heeft Warschau de geschiedenis van de oorlog en de grijze Sovjetjaren achter zich weten te laten. De nieuwe skyline met hoog oprijzende torens laat zien dat Warschau aan het groeien is. De jeugdige inwoners van de stad brengen leven in de brouwerij. Een vijfde van de inwoners is immers jonger dan twintig jaar. De veranderingen van de stad stapelen zich op en Warschau is bezig om een plek te veroveren tussen andere grote hoofdsteden. Dit vraagt om de stad te bezoeken.

Land

Polen

Boek een hotel in Warschau

Booking.com

Boek vooraf een activiteit