Parque Nacional Corcovado - Costa Rica
Parque Nacional Corcovado Costa Rica

Reistips voor Parque Nacional Corcovado

National Geographic noemde het Parque Nacional Corcovado ooit de biologisch meest intense plek op aarde. Niet voor niets wordt het ook wel eens de Amazone van Costa Rica genoemd.

Het Parque Nacional Corcovado bevindt zich ten zuidwesten van het schiereiland aan de Grote Oceaan. Hier werd in het verleden naar goud gezocht. Goudzoekers waren al sinds de precolumbiaanse tijd actief op zoek naar goud in de rivieren van het schiereiland Osa. Om het gebied te beschermen werd het gebied in 1975 tot nationaal park benoemd. Toen United Fruit Company zich terugtrok uit het gebied in 1985, kwamen werkeloze arbeiders naar Corcovado toe en veroorzaakten ze een hernieuwde goudkoorts. Er werden bomen omgehakt, rivieroevers opgeblazen en grond werd weggespoeld. Er was veel schade aan het beschermde gebied toegebracht. De goudzoekers werden hardhandig door autoriteiten uit het gebied weggedreven in 1986.

Het Parque Nacional Corcovado strekt zich voor maar liefst voor 40% uit over het schiereiland Osa. Het herbergt het laatste gedeelte van oorspronkelijke tropisch regenwoud van Midden-Amerika. In het Parque Nacional Corcovado leeft meer dan de helft van de dierensoorten die in het gehele land voorkomen. Zo vindt je hier meer dan 400 vogelsoorten, waaronder de bedreigde harpij, een roofvogel behorend tot de havikfamilie en je vindt er 115 soorten amfibieën. Maar er leven ook grotere zoogdieren zoals de jaguar, miereneter en tapir. Hier heb je de grootste kans om deze schuwe dieren te spotten. Zo vind je hier ook allerlei kikkers. De pijlgifkikkers, roodoogmakikikkers en Fleischmanns glaskikkers komen hier veelvuldig voor. Schildpadden leggen ’s avonds eieren op de stranden. Het Parque Nacional Corcovado is daarom een paradijs voor dierenliefhebbers. Het park leent zich ook uitstekend om te wandelen. Er zijn meerdaagse hikes te boeken, waarbij je wel al je spullen mee moet nemen.

Het park kun je op verschillende manieren bezoeken. Je kunt er een dag naartoe gaan, maar ook een meerdaagse tour boeken en overnachten in de rangerstations. Tijdens een meerdaagse tour heb je de beste kans om veel wildlife te spotten, omdat de dieren tegen de schemering actief worden. Je moet bij een bezoek aan Parque Nacional Corcovado altijd een gids bij je hebben en reserveren kun je niet eerder dan een maand van te voren doen. Beste startpunten voor een tour naar Parque Nacional Corcovado zijn in Drake Bay of Puero Jiminez.

Verhalen over Parque Nacional Corcovado

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Corcovado

Booking.com