Moab - Utah - Verenigde Staten
Moab Utah

Reistips voor Moab

Toeristisch, maar toch met zijn charmes. Moab is een prima uitvalsbasis voor veel reizigers die hier in grote getale aanwezig zijn. Twee nationale parken liggen namelijk niet ver van Moab af; Arches National Park en Canyonlands National Park. Ook het Dead Horse Point State Park is niet ver gelegen. Maar behoudens dat zijn er vanuit Moab ook sportieve activiteiten te regelen zoals raften op de Colorado River, tochten met een 4×4 auto en mountainbiken over de Slickrock Trail.

De Moab regio kent een rijke geschiedenis. Een groep mormonen vestigde zich op de plek waar het huidige Moab gelegen is. Ze stichtten hier een fort, maar verlieten het gebied al snel nadat indianen een aantal maal aanvielen. Ze keerden later weer terug en bleven hier permanent wonen. In 1880 was Moab een klein dorp met boerderijen, ranches, een kerk en en school. Door de bouw van infrastructuur werd er het spoor vlak bij Moab gebracht en later werd er ook een brug gebouwd over de Coloradoi-river. Ondertussen was de stad inmiddels bekend vanwege de fruitteelt en mijnbouw. In 1950 werd uranium ontdekt en kwam er een enorme uraniumfabriek. Moab werd de ‘Uranium Capitol of the world’ genoemd. Zo groeide de stad verder. Er werden winkels, cafés, scholen en meer bedrijven gebouwd. De bevolking verdubbelde in korte tijd. De laatste jaren leeft de stad echter van het toerisme. Veel toeristen komen naar Moab voor een bezoek aan de nabijgelegen nationale parken. Er is een grote verzameling aan restaurants, winkels en galeries te vinden.

Binnen enkele minuten kun je vanuit Moab al het Arches National Park bereiken en op een uur rijden ben je in het Island in the Sky district van Canyonlands National Park. Buiten de nationale parken kun je na een korte rit ook Dead Horse Point State Park bereiken. Op 35 kilometer ten zuiden van de stad zijn de La Sal Mountains met een hoogte van bijna 4000 meter.

Indiana Jones an the Last Crusade, Once Upon a Time in the West, Thelma and Louise en Mission Impossible II zijn deels in Moab opgenomen.

Land

Utah

Plan je reis naar Utah

  • De enige luchthaven in Utah waar je rechtstreeks op kunt vliegen is Salt Lake City. Zowel KLM als Delta Air Lines vliegt naar deze stad. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Moab

Booking.com