Verenigde Staten - Utah
Utah Verenigde Staten

Utah

Bergen in allerlei tinten rood, diepe kloven, grillige rotsformaties, geweldige uitzichtpunten en andere natuurpracht maken de Utah tot één van de mooiste staten van de Verenigde Staten. Je vindt er Nationale Parken, waant je in het decor van cowboyfilms en vind er mormonen.

Oorspronkelijk woonden hier indianenstammen zoals Uintah, Ouray en Utes. Mormonse kolonisten arriveerden op 24 juli 1847 in dit desolate gebied. Destijd behoorde deze regio nog bij Mexico, maar na een oorlog in 1848 moesten de Mexicanen het afstaan aan de Verenigde Staten. De mormonen stichtten talloze nederzettingen om land en grondstoffen voor zich veilig te stellen. Er ontstond een burgeroorlog met het leger uit Washington, die niet blij waren met de mormonen in dit gebied. De mormonen weigerden echter te vechten, maar vernielden en veroverden wel de ossenwagens waarmee de legervoorraad werd aangeleverd. De mormonen bleven en gingen langzaam door met hun manier van leven in het droge gebied. Waar weinig water is kwamen ook de koeien en de cowboys. Ook deze kun je hier nog altijd vinden.

Na de Tweede Wereldoorlog werd en uranium gevonden en leek de staat een gouden toekomst tegemoet te gaan. Maar uranium werd later nauwelijks gebruikt.

Met vijf nationale parken, zes National Monuments en twee National Recreation Areas is Utah een staat die een bezoek meer dan waard is. Bryce Canyon National Park, Zion National Park, Arches National Park, Canyonlands National Park en Capitol Reef National Park vormen Utah’s Mighy 5. Hoewel enkele van deze parken redelijk toeristisch zijn, is het landschap zo wijds en groot dat je als bezoeker nauwelijks last hoeft de hebben van andere toeristen. Wie ook geniet van prachtige landschappen, zal Utah zeker eens een bezoekje moeten brengen.

Onze bezochte bestemmingen

Verhalen over Utah

Gespotte dieren: Dikhoornschaap

Gespotte dieren: Dikhoornschaap

Het spotten van dieren op vakantie vind ik een van de leukste activiteiten. Variërend van grote olifanten, wilde leeuwen, fascinerende luiaards tot prachtige vlinders, elk dier is een foto en...

Amerika dag 6 - Capitol Reef National Park

Reisroute West-Amerika

In oktober 2017 vertrokken we voor drie weken naar het westen van Amerika. Hier huurden we een auto en wilden we de nationale parken bezoeken die zich rondom de staat Utah bevinden. Onze reis begon...

Laad meer reisverhalen

Plan je reis naar Utah

  • De enige luchthaven in Utah waar je rechtstreeks op kunt vliegen is Salt Lake City. Zowel KLM als Delta Air Lines vliegt naar deze stad. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Onze favoriete bestemmingen in Utah