Amerika dag 6 - Capitol Reef National Park
Verenigde Staten Utah Idaho Wyoming Montana Californië Arizona Nevada

Reisroute West-Amerika

In oktober 2017 vertrokken we voor drie weken naar het westen van Amerika. Hier huurden we een auto en wilden we de nationale parken bezoeken die zich rondom de staat Utah bevinden. Onze reis begon in Salt Lake City en eindigde in Los Angeles. We bezochten in totaal 9 nationale parken, waaronder Yellowstone National Park, Zion National Park, Bryce National Park, Arches National Park, Grand Cayon National Park en Death Valley National Park. Een groot gedeelte van de reis hadden we reeds thuis uitgestippeld, maar de laatste week hadden we grotendeels open gelaten. Een bezoek aan het Yosemite National Park stond namelijk op de planning, maar vanwege bosbranden was dit gebied vol met rook. Ook wisten we niet of we geluk hadden met een loting voor een permit bij The Wave. Onze rondreis bracht ons langs fantastische landschappen. De vooroordelen die ik had van Amerika, werden in één klap weggenomen. Lees hieronder over onze reisroute West-Amerika.

Dag 1: Amsterdam - Salt Lake City - Bear Lake - Thayne

Vanaf Amsterdam vliegen we rechtstreeks naar Salt Lake City. Hier hebben we een auto gehuurd via Sunny Cars Autohuur. Wanneer we de autosleutels in ontvangst nemen rijden we direct door naar onze eerste bestemming Thayne. Halverwege maken we een stop bij Bear Lake, een regio dat bekend staat om het verbouwen van frambozen. Er worden hier overal ook raspberry shakes verkocht, natuurlijk willen we deze ook even proeven.

Overnachting: Snider’s Rusic Inn in Thayne (1 nacht)

Amerika dag 1: Uitzicht op Bear Lake
Zicht op Bear Lake
Amerika dag 1: Onze auto parkeren voor het motel Snider's Rustic Inn in Thayne
In Thayne hebben we ons eerste, typische Amerikaans, motel

Dag 2: Grand Teton National Park - Yellowstone National Park

Vroeg in de ochtend rijden we aan, omdat we in de middag in het Yellowstone National Park willen zijn. Ontbijten doen we in het cowboy stadje Jackson. Vanuit deze stad rijden we het Grand Teton National Park in. Bij het Visitor Center kopen we hier een Parkenpas waarmee we een jaar lang gratis entree hebben voor alle nationale parken in Amerika. We genieten van de schoonheid van Grand Teton, helaas is het weer een kleine spelbreker. Donkere wolken verhullen de mooie toppen van de bergen, het regent en het wordt steeds kouder. Toch maken we bij ieder uitzichtpunt een korte stop om van dit mooie landschap te genieten.

Zodra we Yellowstone National Park inrijden, begint het te sneeuwen. Hoewel we er totaal niet op gekleed zijn, maken we een wandeling in het West Thumb Geyser Basin en zien we de eerste geisers en kleurrijke bronnen. Ons hotel, dat als enige accommodatie nog geopend is in het park, is niet ver van onze huidige locatie. Maar omdat een weg wordt afgesloten, moeten we een stukje omrijden alvorens we aankomen in Snow Lodge. Dit hotel is gelegen op loopafstand van de Old Faithful geiser.

Overnachting: Old Faithful Snow Lodge in Yellowstone National Park (1 nacht)

Donkere wolken pakken zich samen in Grand Teton National Park
Wandelen in de sneeuw in het West Thumb in Yellowstone National Park

Dag 3: Yellowstone National Park

Nog altijd sneeuwt het en is het koud. Dit weerhoudt ons er niet van om enkele wandelingen door het park te maken. We starten te dag in het Upper Geyser Basin waar we de Old Faithful zien spuiten. Dit is de beroemdste geiser van het park en men kan precies voorspellen wanneer er een nieuwe eruptie volgt. Verderop zien we ook de Grand Geyser en Daisy Geyser spuiten.

Een andere bekende hotspot is de Grand Prismatic Spring, een kleurrijke bron. Door de enorme hoeveelheid stoom zien we echter niets. Met de auto rijden we de Firehole Lake Drive en zien we weer enkele geisers spuiten. Deze route eindigt bij Lower Geyser Basin waar borrelende modderpoelen en meer geisers te zien zijn.

Tot slot rijden we naar Canyon Village. Dit gebied staat bekend als de Grand Canyon van Yellowstone. Er zijn diverse wandelingen waar je zicht hebt op de kleurrijke vallei en de imposante waterval.

Doordat Snow Lodge inmiddels ook gesloten is, moeten we net buiten het park overnachten. We hebben een accommodatie geboekt in Gardiner.

Overnachting: Absaroka Lodge in Gardiner (2 nachten)

De beroemdste geiser van Yellowstone National Park: Old Faithful
We maken meerdere wandelingen vandaag

Dag 4: Yellowstone National Park

Vandaag bezoeken we de noordzijde van Yellowstone, dat bekend staat als Lamar Valley. Hier heb je kans om de grotere dieren in de vroege ochtend te zien. Wij zien enkel de wapiti’s en bizons. We gaan een stukje offroad bij de Blacktail Plateau Drive. We brengen een bezoek aan de Tower Fall en lopen door naar beneden waar we een mooi uitzicht hebben op de Yellowstone River.

Inmiddels is het weer aan het sneeuwen als we verder naar het oosten rijden. Hier zijn iets minder hotspots te bezichtigen, maar het landschap is fantastisch. Af en toe moeten we even aansluiten in de file wanneer er groepjes bizons midden op de weg staan. Na een lunch in Cooke City, buiten het park, rijden we terug richting Mammoth Hot Springs.

Onderweg stoppen we nog bij de Petrified Tree en Undine Falls, alvorens we aankomen bij de warmwaterbronnen van Mammoth Hot Springs. Hier is een mooie wandeling te maken over de Upper en Lower Terraces.

Amerika dag 4 - Yellowstone National Park - Yellowstone River
Het noorden van Yellowstone National park oogt totaal anders
Amerika dag 4 - Yellowstone National Park - Mammoth Hot Springs - Palette Spring
De warmwaterbronnen van Mammoth Hot Springs

Dag 5: Yellowstone National Park - Idaho Falls

Tijdens onze laatste dag in Yellowstone schijnt het zonnetje. Het landschap krijgt direct een ander aanzicht. Gelukkig hebben we nog een halve dag in het park die we goed willen benutten. We starten een wandeling in het Norris Geyser Basin, waar we onder meer de Steamboat Geyser zien spuiten. Hierna brengen we ook een bezoek aan Artists Paint Pot, een gebied waar de bacteriën en mineralen voor allerlei mooie kleuren heeft gezorgd.

Nu we toch in de buurt zijn, willen we nogmaals een poging wagen om de Grand Prismatic Spring te zien, maar nog steeds verhindert de hoeveelheid stoom het zicht. Ook zijn we net te laat voor een nieuwe eruptie van de Old Faithful.

We verlaten het park via de westzijde en rijden daar naar Idaho Falls. Deze stad is vernoemd naar de waterval die door mensen is gemaakt. We eten ’s avonds in de lokale brouwerij Idaho Brewing Company.

Overnachting: Motel West in Idaho Falls (1 nacht)

Amerika dag 5 - Yellowstone National Park - Norris Geyser Basin
Stoom in het Norris Geyser Basin
Verenigde Staten - Idaho
De kunstmatige waterval waaraan Idaho Falls zijn naam dankt

Dag 6: Capitol Reef National Park

In de ochtend nemen we de auto, er staat ons vandaag een lange reisdag te wachten. We laten Idaho achter ons en rijden Utah weer in. Via ons beginpunt Salt Lake City laten we de bewoonde wereld totaal achter ons zo lijkt het. Hier zien we droge vlaktes, akkerlandschap en her en der wat huizen. Welkom in Utah.

Tegen 15.00 bereiken we ons hotel net buiten het Capitol Reef National Park. Omdat we onze tijd zo min mogelijk willen verdoen besluiten we direct een wandeling te maken in het nationale park. Zo lopen we de Hickman Bridge Trail waar we de natuurlijke Hickman Bridge te zien krijgen. De zonsondergang bekijken we vanaf Goosenecks Overlook en Sunset Point. ’s Avonds keren we hier nog eens terug en liggen we op de grond om naar de fantastische sterrenhemel te kijken. Daar worden we even stil van.

Overnachting: Capitol Reef Resort in Torrey (1 nacht)

Amerika dag 6 - Capitol Reef National Park
Het landschap van Capitol Reef National Park
Amerika dag 6 - Capitol Reef National Park - Zonsondergang bij Sunset Point
Zonsondergang bekijken bij Sunset Point

Dag 7: Capitol Reef National Park - Dead Horse Point - Moab

Met de auto rijden we een stuk van de Scenic Route in het Capitol Reef National Park. Halverwege de route beginnen we aan de Cassidy Arch Trail, een pittige klim over de rotswanden die uiteindelijk leidt naar de Cassidy Arch. Deze natuurlijke boog is vernoemd naar Butch Cassidy, die zich in dit gebied zou hebben schuil gehouden.

Na een flinke hike rijden we de Scenic Route verder af en lunchen we bij het Gifford Farmhouse. Hier kun je vers gebak eten met heerlijk fruit. We nemen nog een kijkje bij Goosenecks Overlook bij zonlicht en verlaten daarna het prachtige nationale park.

We rijden aan één stuk door naar het Dead Horse State Park. Hier moeten we entree betalen omdat dit geen National Park is. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de Colorado River en de diepe kloven. Mustang zouden hier hebben geleefd, maar zijn allen gestorven van de dorst. We blijven in het park tot de zon onder is gegaan. In Moab eten we ’s avonds bij het grootste restaurant en microbrouwerij Moab Brewery.

Overnachting: Super 8 by Wyndham Moab in Moab (3 nachten)

Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Cassidy Arch Trail
Hiken naar de Cassidy Arch
Amerika dag 7 - Dead Horse State Park
Zonsondergang bij Dead Horse Point

Dag 8: Canyonlands National Park

Canyonlands National Park is het grootste, maar tevens ook het minst bezochte National Park van de staat Utah. Canyonlands bestaat uit drie gedeeltes. Naast het Island in the Sky zijn dit het Needles district en het Maze district. De meeste reizigers bezoeken het Island in the Sky en het Needles district.

Wij bezoeken het Island in the Sky gedeelte en lopen hier de Mesa Arch Loop. Een korte, eenvoudige wandeling naar de Mesa Arch. Hierna lopen we ook het Grand View Point Overlook waar we neerkijken op het landschap met een labyrint aan kloven. Het is indrukwekkend. Met de auto bezoeken we ook nog enkele andere fraaie uitzichtpunten.

Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Mesa Arch
De Mesa Arch
Mooiste reisfoto's van 2017 - Canyonlands National Park
Genieten van het uitzicht bij Grand View Point Overlook

Dag 9: Arches National Park

Omdat Arches National Park behoorlijk druk kan zijn, zorgen we ervoor dat we zo vroeg mogelijk in het park zijn. We zien hier de zon opkomen en lopen vervolgens de Double O Arch Trail, een uitdagende wandeling van 6,8 kilometer met als eindpunt de Double O Arch. Onderweg zien we enkele andere arches, waaronder de bekende Landscape Arch.

Het Arches National Park staat bekend om de vele rotsbogen. In totaal zijn er meer dan 2000 te vinden in het park. Allemaal kunnen we ze natuurlijk niet zien, maar we bezoeken er nog een heleboel waaronder de Delicate Arch, Broken Arch, Skyline Arch, Sand Dune Arch, North en South Window, Partition Arch en de Balanced Rock.

Amerika dag 9 - Arches National Park - Landscape Arch
De Landscape Arch komen we op weg naar de Double O Arch tegen
Amerika dag 9 - Arches National Park - Skyline Arch
Arches National Park telt meer dan 2000 verschillende arches

Dag 10: Natural Bridges National Monument - Monument Valley

We verlaten Moab en rijden door naar Monument Valley in het zuiden. Onderweg maken we eerst een stop op het Natural Bridges National Monument te bezoeken. Hier zijn drie natuurlijke bruggen te zien die gevormd zijn door de Colorado River. Het gaat hier om de Sipapu Bridge, Kachina Bridge en Owachomo Bridge.

Je kunt het park te voet verkennen. Er is een trail die door het gehele park en langs de drie bruggen loopt. Deze wandeling kunnen wij vanwege de tijd natuurlijk niet maken. Maar we dalen bij iedere brug af om even onder de brug te staan. Bij sommige trails moeten we via ladders en railingen de steile rotswanden afdalen. We kunnen in alle rust genieten van de bruggen en de omgeving, want er is nauwelijks iemand in het park te zien.

Na onze wandelingen rijden we door naar Monument Valley. Dit gebied is bij iedereen wel bekend. De eenzame rotsen in het woestijngebied zijn het decor geweest van veel films en reclames. Omdat het hier ’s avonds ook behoorlijk donker is, kunnen we wederom genieten van een geweldige sterrenhemel.

Overnachting: Goulding’s Lodge in Monument Valley (1 nacht)

Amerika dag 10 - Natural Bridges National Monument - Sipapu Bridge
De Sipapu Bridge
Amerika dag 10 - Natural Bridges National Monument - Owachomo Bridge
We zijn haast helemaal alleen in het Natural Bridges National Monument

Dag 11: Monument Valley - Horseshoe Bend - Page

Vanaf het balkon van ons hotel hebben we een prachtig zicht op de zonsopkomst. De lucht neemt allerlei kleuren aan, terwijl de silhouetten van de buttes zichtbaar zijn. Monument Valley zelf verkennen we niet, wel maken we nog even enkele foto’s vanaf de snelweg met de buttes op de achtergrond.

We verlaten Utah en rijden door naar Arizona. Hier bezoeken we de Horseshoe Bend, één van de beroemdste haarspeldbochten ter wereld. De Colorado River heeft hier een weg weten te banen door miljoenen jaren oude lagen van het Navajo Sandstone. Er is een hoefijzeren bocht ontstaan die voor een spectaculair uitzicht zorgt. Niet ver van Horseshoe Bend zien we ook de Glen Canyon Dam, een controversiële dam.

De komende nachten overnachten we in Page. Niet ver van ons hotel kunnen we bij Big John’s Texas BBQ geweldig eten.

Overnachting: Best Western Plus At Lake Powell in Page (3 nachten)

Amerika dag 11 - Monument Valley
De buttes van Monument Valley
Amerika dag 11 - Horseshoe Bend
Horseshoe Bend

Dag 12: Page - Kanab - Antelope Canyon

Vandaag willen we proberen een permit voor The Wave te bemachtigen. Per dag worden er in Kanab 10 permits verloot, of je moet via de internet loting meedoen, maar dan moet je al maanden van te voren hebben meegedaan. Er is alleen één probleem. Wij overnachten in Arizona en Kanab ligt in Utah. Doordat je op tijd moet zijn en we te maken hebben we een uur tijdverschil moeten we al om 6.00 aanschuiven bij het ontbijt.

Wanneer we in Kanab zijn, blijkt dat we niet de enige zijn. Meer dan 100 mensen proberen een permit te bemachtigen. Deze loterij wordt gedaan middels een ouderwets Bingo spel. Helaas hebben we ditmaal geen geluk en keren we zonder permit terug naar Page.

In de middag hebben we een tour door Upper Antelope Canyon op de planning staan. Onder begeleiding van een gids kunnen we door een slot canyon lopen. Deze canyons zijn ontstaan door overstromingen waarbij het water en puin een weg hebben gebaand door de rotslagen. De Upper Antelope Canyon is prachtig, maar het is er ook extreem druk. Het is wachten op het juiste moment om goede foto’s te kunnen nemen.

Amerika dag 12 - Kanab - Loting voor The Wave
De loting voor een permit voor The Wave
Upper Antelope Canyon - Page - Verenigde Staten
Upper Antelope Canyon maakte diepte indruk

Dag 13: Grand Canyon National Park

Eigenlijk wilden we nogmaals een poging wagen om een permit voor The Wave te bemachtigen, maar we willen onze kostbare tijd niet verliezen en rijden in plaats hiervan liever naar Grand Canyon National Park. Hier brengen we een bezoek aan de North Rim. Slechts 10% van de bezoekers van de Grand Canyon National Park bezoekt dit gedeelte van het park. Hierdoor is het hier behoorlijk rustig en kunnen we genieten van de natuur.

Nog voordat we het park in rijden zien we een groepje bizons en twee wolven. In het park brengen we een bezoek aan Bright Angel Point, Point Imperial, Roosevelt Point, Walhalla Overlook en Cape Royal.

Amerika dag 13 - Grand Canyon National Park - Cape Royal
We bezoeken de North Rim van het Grand Canyon National Park
Amerika dag 13 - Grand Canyon National Park - Walhalla Overlook
En worden getrakteerd op prachtige uitzichten

Dag 14: Bryce National Park

Bryce National Park wordt door veel mensen gezien als het mooiste park van Amerika. En mooi is het zeker! Je kunt er prachtige trails wandelen, de rotsformaties zijn bizar en mooi en er zijn honderden fraaie uitzichtpunten. De hoodoo’s, die 60 meter hoog zijn en door erosie zijn ontstaan, maken het gebied een bijzondere attractie.

Wij bezoeken het gehele park met de auto en stoppen bij ieder uitzichtpunt. Inspiration Point maakt diepe indruk met de honderden hoodoo’s dicht bij elkaar. Ook het wandelen van de Navajo Trail is geweldig, waarbij we langzaam zigzaggend afdalen tussen die hoodoo’s. We hebben de smaak te pakken en wandelen ook nog een groot stuk van de Queens Garden Trail.

Overnachting: Rodeway Inn Kanab in Kanab (2 nachten)

Amerika dag 14 - Bryce Canyon National Park - Bryce Point
De hoodoo's waarom Bryce National Park bekend staat
Amerika dag 14 - Bryce Canyon National Park - Navajo Loop Trail
Zigzaggend het pad volgen van Navajo Trail

Dag 15: Zion National Park

Met ruim 2,5 miljoen bezoekers per jaar wordt het Zion National Park druk bezocht. We willen daarom weer zo vroeg mogelijk in het park zijn zodat we de grote hordes toeristen ontlopen.

Al wanneer we het park in rijden worden we begroet door een groep dikhoornschapen. Via een kronkelige weg bereiken we de enorme Zion Canyon, die door de Virgin River is uitgesleten. Nadat we de auto bij het museum hebben geparkeerd nemen we de shuttle bus en starten we aan de Angels Landing, één van de hoogtepunten van Zion. Letterlijk en figuurlijk, want je moet de 454 meter hoge rots beklimmen. Op het eind van de trail moet je nog eens klimmen en klauteren. Een pittig stuk dat je enorm kan slopen. En gesloopt is Danny wanneer we weer terug bij de shuttle bus zijn. We wandelen nog een stukje van de Riverside Walk, maar besluiten goed uit te rusten en morgen nog eens terug te keren.

Amerika dag 15 - Zion National Park - Angels Landing Trail
De start van Angels Landing in Zion National Park
Amerika dag 15 - Zion National Park - Angels Landing Trail
Eenmaal op de top van Angels Landing

Dag 16: Zion National Park - Las Vegas

We beginnen onze tweede dag in Zion National Park bij de Canyon Overlook. Een korte trail brengt ons naar het uitzichtpunt over de Zion Canyon. Geweldig!

Eenmaal in Zion Canyon zelf bezoeken we de Weeping Rock waar het water de rotsen afsijpelt en wandelen we naar de Upper, Middle en Lower Emerald Pools. Bij de Lower Emerald Pools kunnen we een kleine waterval zien. Zion National Park heeft diepe indruk gemaakt, maar het is tijd om te gaan. We verlaten de staat Utah en rijden door naar Las Vegas.

Wanneer je in de buurt bent, moet je Las Vegas echt een bezoeken. Het is hier ineens een stuk drukker dan we gewend zijn van de afgelopen dagen en dat merken we ook op de Strip. Overal is geluid, lichtjes flikkeren van allerlei kanten, de duurste auto’s scheuren over de weg en het is druk op straat. We bekijken de grote bekende hotelketens en bekijken enkele fonteinshows. Op straat lopen mensen verkleed als bekende personen, dronken mensen banjeren over straat en zijn op zoek naar het geluk bij de vele gokkasten. This is Vegas, baby.

Overnachting: The Rita Suites in Las Vegas (2 nachten)

Amerika dag 16 - Zion National Park - Canyon Overlook
Het uitzicht vanaf Canyon Overlook
Amerika dag 17 - Las Vegas - New York, New York
Viva Las Vegas

Dag 17: Las Vegas

Als je in Las Vegas bent, ga je toch ook direct 3,5 uur in de rij staan voor de nieuwste iPhone X? Danny wel. Ondertussen bekijkt Lianne de winkels in het Caesar’s Palace. Danny heeft geluk, want hij kan als een van de laatste nog een iPhone bemachtigen en dat moet gevierd worden. We willen een gokje wagen, maar snappen er helemaal niets van en zijn binnen enkele secondes al enkele Dollars kwijt. Gokken is niet aan ons besteed.

’s Avonds eten we bij het Brauhaus en wandelen we weer de Strip af. Hoewel het zaterdagavond is, lijkt er weinig te doen. Het is niet druk op straat, de hordes mensen zijn verdwenen en er zijn nauwelijks verklede mensen op straat. Vreemd. We sluiten ons verblijf in Las Vegas af met de bizarre fonteinshow bij Mirage.

Amerika dag 17 - Las Vegas - M&M's Store
Een enorme M&M's shop
Amerika dag 17 - Las Vegas - Paris
Nee, we zijn niet in Parijs

Dag 18: Death Valley National Park - Ridgecrest

Na Las Vegas hadden we onze route open gehouden zodat we zelf nog konden kijken wat we nog wilden gaan doen. We wisten ook niet hoe lang we Vegas zouden willen bezoeken, maar na 1,5 dag hebben wij wel genoeg gezien. In plaats van de drukte zoeken we de rust weer op. En dat kan bij het Death Valley National Park. Helaas rijden we hier een beetje onvoorbereid heen en weten we niet wat we precies willen zien.

We bekijken de bizarre rotsformaties van Zabrikskie Point en Devil’s Golf Course. Bij Badwater Basin bereiken we het laagste punt van Noord-Amerika. Hier heeft zich een zoutvlakte gevormd. Met de auto rijden we de Artists Drive en zien we de kleurrijke Artists Palette en we zien de zon ondergaan bij Mesquite Flat Sand Dunes. Wel een probleem, want we moeten nog een heel stuk rijden om onze volgende motel te bereiken in Ridecrest. Een flinke rit door het donker staat ons nog te wachten.

Overnachting: Clarion Inn Ridgecrest in Ridgecrest (1 nacht)

Amerika dag 18 - Death Valley National Park - Zabriskie Point
De bizarre rotsformaties van Zabriskie Point
Amerika dag 18 - Death Valley National Park - Mesquite Flat Sand Dunes
De zon gaat onder bij Mesquite Flat Sand Dunes

Dag 19: Sequoia National Park

Vanuit Ridgecrest rijden we naar het laatste National Park dat we zullen bezoeken tijdens onze roadtrip. We rijden naar Sequoia National Park dat bekend staat om de enorme sequoiabomen. Deze bomen behoren tot de oudste ter wereld. Sommige zijn al 2000 jaar oud! De bomen groeien alleen nog maar in de staat Californië, dus het is redelijk bijzonder om deze bomen te zien.

In de middag bereiken we het park en maken we direct een eerste wandeling door het Giant Forest. We maken kennis met de enorme bomen bij de Big Trees Trail. Deze bomen zijn echt ongelooflijk bijzonder!

We bezoeken de bekendste boom van het park; de General Sherman Tree. Deze boom heeft de grootste massa ter wereld, maar is niet de hoogste boom. Met zijn 89 meter is hij nog steeds duizelingwekkend hoog. Ze denken dat deze boom 2200 jaar oud is.

Overnachting: Comfort Inn & Suites Sequoia Kings Canyon in Three River (2 nachten)

Amerika dag 19 - Sequoia National Park
Zoooooo groot zijn de sequoiabomen
Amerika dag 19 - Sequoia National Park
General Sherman Tree

Dag 20: Sequoia National Park

De volgende dag keren we weer terug naar het Giant Forest en wandelen door de bossen naar de Moro Rock. Vanaf hier hebben we een geweldig uitzicht op de omgeving. Met de auto rijden we onder de Tunnel Log, een omgevallen sequoiaboom, door en in de middag wandelen we de Sherman Tree Trail. Hier zien we nog enkele indrukwekkende sequoiabomen.

Amerika dag 19 - Sequioa National Park - Moro Rock
Uitzicht vanaf de Moro Rock
Amerika dag 19 - Sequioa National Park - Tree Log
Met de auto onder de Tunnel Log door

Dag 21: Los Angeles

We laten de natuur achter ons en rijden door naar Los Angeles, onze laatste stop van onze reis. Hier dompelen we ons onder in Hollywood sferen. Allereerst bezoeken we het huis uit de film A Nightmare on Elmstreet, een bekende horrorfilm uit de jaren ’80. Daarna wandelen we over de Walk of Fame en ’s avonds bezoeken we een ouderwetse Drive-in bioscoop.

Overnachting: Super 8 by Wyndham in Los Angeles (2 nachten)

Amerika dag 20 - Los Angeles - Het huis van A Nightmare on Elmstreet
Het huis uit de film A Nightmare on Elmstreet
Amerika dag 20 - Los Angeles - Walk of Fame
En daar hebben we Freddy Krueger ook

Dag 22: Los Angeles - Santa Monica

Tijdens onze laatste volledige dag bezoeken we het Griffith Park waar we een fraai uitzicht hebben op de stad en op het Hollywood Sign. We lunchen bij Farmers Market en bezoeken hierna nog Santa Monica en Venice Beach. Hier sluiten we onze vakantie af met een glas craft beer.

Amerika dag 21 - Uitzicht op Los Angeles vanaf de Griffith Observatory
Uitzicht vanaf Griffith Park
Amerika dag 21 - Venice Beach
Venice

Dag 23: Los Angeles - Amsterdam

Onze reis zit erop. Amerika heeft ons positief verrast en we kijken terug op een geslaagde roadtrip. Met name de vele nationale parken die we hebben gezien hebben diep indruk gemaakt. Yellowstone, Bryce, Zion, Capitol Reef, Sequoia… absoluut de moeite waard om eens te bezoeken!

Amerika dag 21 - Auto inleveren
We leveren onze auto in, de reis zit erop

Plan je reis naar Verenigde Staten

  • Je kunt vanuit Nederland naar meerdere bestemmingen in de Verenigde Staten vliegen. Beslis vooraf welke staat of staten je wil bezoeken tijdens je reis. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!