Amerika dag 16 - Zion National Park - Canyon Overlook
Verenigde Staten Utah

Reisverslag Amerika #16: Tweede dag in Zion NP

Op 19 oktober 2017 vertrok ik samen met Lianne naar Amerika. Hier hebben we drie weken lang met een huurauto nationale parken bezocht. We hebben ons met name op de staat Utah en de omliggende omgeving gericht. De komende weken zal er op Reizen & Reistips van iedere dag een reisverslag verschijnen. In het vorige verslag kon je lezen dat we de Angels Landing Trail en de Riverside Walk liepen. Er valt echter nog veel meer te zien in Zion National Park, dus we keren vandaag nogmaals terug. Aan het einde van de middag arriveren we in de gokstad Las Vegas.

Amerika dag 16 - Zion National Park
De kleuren van Zion National park zijn indrukwekkend, we keren vandaag nog eens terug

Voor de tweede maal naar Zion

Gisteren hadden we Zion al bezocht, maar omdat De Angels Landing Trail behoorlijk wat uurtjes duurde, hadden we maar een klein gedeelte van het park gezien. We waren betoverd door de schoonheid van het park. De kleuren en het landschap zijn uniek en we willen het park verder verkennen.

Ook vandaag worden we in Zion National Park verwelkomt door groepjes dikhoornschapen

Wederom komen we via de East Entrance het park binnen. Weer worden we al snel begroet door groepjes dikhoornschapen, die ditmaal midden op de weg staan. We zetten de auto veilig langs de kant om deze bijzondere wilde schapen op de gevoelige plaat te zetten. En dat lukt vrij aardig, het zijn goede modellen.

Amerika dag 16 - Zion National Park - Dikhoornschaap
Dikhoornschapen verwelkomen ons wederom

Bij Checkerboard Mesa maken we ook een korte stop om de bizarre patronen van de rotsen van dichterbij te bekijken. De patronen hebben iets weg van de vlakken van een schaakbord, waaraan deze rotsformaties zijn naam dankt.

Amerika dag 16 - Zion National Park - Checkerboard Mesa
De Checkerboard Mesa rechts voor ons, een rots met bizarre patronen

Canyon Overlook

Net voor de tunnel parkeren we de auto om te beginnen aan onze eerste wandeling van de dag. We wandelen de Canyon Overlook Trail, een vrij gemakkelijke wandelroute naar een fantastisch uitzichtpunt. Het wandelpad is redelijk onderhouden, al lopen we hier over gravel en rotsen. Veel klimmen hoeven we gelukkig na gisteren niet. De wandeling brengt ons naar het einde van de klif vanwaar we neerkijken op de Pine Creek Slot Canyon. Wat een uitzicht! Zeker wanneer het zonnetje begint te schijnen en de kleuren van de canyon veranderen. We kijken vanaf hier neer op de canyon waar we straks met de auto doorheen rijden zodra we de tunnel door zijn.

De Canyon Overlook is een korte, gemakkelijke wandeling. En het uitzicht is fantastisch!

Amerika dag 16 - Zion National Park - Canyon Overlook Trail
We beginnen aan de Canyon Overlook Trail, een eenvoudige wandeling

De Canyon is het gevolg van erosie door de Virgin River en haar zijrivieren. De kleine rivier heeft in de loop der eeuwen het landschap hier bepaald. Nog altijd is het landschap in beweging, want na een flinke regenbui gaat de erosie alsmaar door. Wanneer je de Virgin River ziet stromen, zou je niet zeggen dat deze rivier zo’n enorme kracht heeft.

Amerika dag 16 - Zion National Park - Canyon Overlook
Het uitzicht vanaf Canyon Overlook

Weeping Rock

Na dit verbluffende uitzichtpunt lopen we terug naar de auto en rijden we met de auto door de tunnel. We komen aan in de Pine Creek Canyon die we zojuist hebben gezien vanaf het uitzichtpunt. Net als gisteren proberen we de auto te parkeren bij het museum, maar helaas staat de parkeerplaats volledig vol. Daarom proberen we bij het Visitor Center te parkeren. Ook hier staat het behoorlijk vol, dus er zijn behoorlijk wat mensen in het park. Toch valt het qua drukte relatief mee want de shuttlebussen zitten niet volledig vol.

We stappen uit bij Weeping Rock om te beginnen aan de Weeping Rock Trailhead. Een korte, eenvoudige wandeling die ons brengt naar een overhangende rotspartij waar het water naar beneden sijpelt. Om hier te komen hoeven we maar 600 meter te wandelen over een geasfalteerd pad. Wanneer we aankomen wij de Weeping Rock zien we inderdaad het water naar beneden druppelen. Ik kan me voorstellen dat het hier erg mooi moet zijn wanneer het net geregend heeft. Men zegt ook dat de Weeping Rock het mooist is in het voorjaar.

Amerika dag 16 - Zion National Park - Weeping Rock
Amerika dag 16 - Zion National Park - Weeping Rock
Het water drupt van de overstekende rotsen bij Weeping Rock

Emerald Pools

We nemen opnieuw de shuttlebus en stappen uit bij The Grotto waar we gisteren zijn begonnen aan de Angels Landing Trail. Ditmaal nemen we een andere wandelroute, de Emerald Pool Trail. Tijdens deze wandeling zullen we drie verschillende waterplassen zien, de Lower, Middle en Upper Emerald Pool. We wandelen allereerst naar de hoogst gelegen waterplas. Via een zandpad lopen we parallel aan de Virgin River. Onderweg zien we cactussen en allerlei kleine diertjes.

We wandelen via de Emerald Pools Trail naar de drie verschillende waterplassen. Met name de Upper Emerald Pool is prachtig.

Amerika dag 16 - Zion National Park - Emerald Pools Trail
We wandelen de Emerald Pools Trail, een pad dat leidt naar drie verschillende waterplassen

Na een klein klim bereiken we de eerste waterpoel. De Upper Emerald Pool is ingeklemd tussen een rotswand met een boomrijke omgeving. De kleuren van de bladeren en de rotswand maken dit landschap zo uniek. Er is een zandstrand met veel bomen, planten en rotsblokken hier omheen. Als het geregend heeft kun je hier ook een kleine waterval van de rotsblokken naar beneden zien stromen. Tussen de bomen met knalgele bladeren gaan we rustig zitten voor een lunch terwijl we genieten van deze schitterende omgeving. Het is echt een klein stukje paradijs.

Amerika dag 16 - Zion National Park - Upper Emerald Pools
Amerika dag 16 - Zion National Park - Upper Emerald Pools
Het prachtige Upper Emerald Pools
Amerika dag 16 - Zion National Park - Upper Emerald Pools
Verscholen tussen een klif, rotsblokken en prachtig gekleurde bomen

Om de andere waterplassen te bereiken moeten we een gedeelte van het pad teruglopen. We komen aan bij de Middle Emerald Pools, maar deze is dit moment niet spectaculair. Het uitzicht op de Zion Canyon daarentegen is dat wel.

Amerika dag 16 - Zion National Park - Emerald Pools Trail
Het uitzicht is indrukwekkender bij de Middle Emerald Pools

Nadat we weer verder afdalen komen we aan bij de Lower Emerald Pools. Hier zien we een kleine waterval van de uitstekende rotspartijen stromen. Normaal gesproken zouden we onder de waterval kunnen lopen om de route af te maken, maar wegens werkzaamheden is het pad gesloten. We moeten daarom weer teruglopen naar het startpunt bij The Grotto. Hiermee sluiten we ons bezoek aan Zion National Park af. Nog altijd hebben we slechts een klein gedeelte van het park gezien, maar onze reis gaat door.

Amerika dag 16 - Zion National Park - Lower Emerald Pools
Amerika dag 16 - Zion National Park - Lower Emerald Pools
Een kleine waterval bij de Lower Emerald Pools

Wandelen over de Strip

Na enkele uren door de kale woestijn te hebben gereden doemt er ineens een stad op in de verte. De lege snelwegen maken plaats voor een file. Stapvoets rijden we Las Vegas in. Overal om ons heen zien we mensen, grote hotels, billboards en fonteinen. Dit is een totaal andere wereld dan de serene rust van de afgelopen twee weken.

Mensen, grote hotels, billboards, fonteinen, dure sportwagen en overal muziek. De serene rust van de afgelopen weken heeft plaatsgemaakt voor de drukte van Las Vegas

Amerika dag 16 - Las Vegas
Wat een ongelooflijke omslag, ineens zijn we in het mega drukke Las Vegas

Onze accommodatie is gelegen in een zijstraat bij het Circus Circus hotel, daar waar de Strip begint. Vanaf hier lopen we de welbekende Strip op en komen we in een totaal andere wereld terecht dan de afgelopen dagen. Overal hoor je geluid en zie je lichtjes en voor het eerst sinds dagen zien we weer hordes mensen. Op straat zijn de mensen aan het racen met dure sportauto’s. Het lijkt wel alsof we in het spel Need For Speed terecht zijn gekomen. Het is even schakelen en daar heb ik moeite mee. Ik weet me niet onder te dompelen in het sfeertje van Las Vegas, dus wellicht helpt een cocktail. Op vrijwel iedere hoek van de straat kun je namelijk een enorme longdrink glas kopen met een cocktail in de de substantie van een slushpuppy. Je kunt je glas overal weer laten vullen en je mag ermee over straat lopen.

Amerika dag 16 - Las Vegas
De Shopping Mall in het Caesars Palalce

Met onze cocktail in de hand wandelen we het Caesar Palace binnen. Wat een gebouw! We worden zo meegenomen naar de tijd van de Romeinen. Caesars Palace is een hotel, maar daarnaast ook een enorm shopping mall en casino in één. Hier zie je de meest dure winkels naast elkaar, wij zouden compleet bankroet zijn wanneer we hier een dagje zouden shoppen. Het plafond van de mall is zo beschilderd alsof je in de open lucht wandelt. Er is gratis entertainment, want om het uur kun je shows aanschouwen met water, vuur en geluidseffecten. Ongelooflijk!

Amerika dag 16 - Las Vegas
Venetië, nagebootst in Las Vegas

Tijd om ons glas weer bij te vullen. We bekijken het nagebouwde Venetië, de Eiffeltoren en het Vrijheidsbeeld en zien ook de wereldberoemde fonteinshow bij het Belaggio Hotel. Ondanks twee drankjes en het vele spektakel om ons heen, krijg ik de juiste vibe niet te pakken. Morgen hebben we nog een volledige dag in Vegas. Wellicht dat ik dan meer kan genieten?

Amerika dag 16 - Las Vegas
De fonteinshow voor het Belaggio Hotel

Plan je reis naar Utah

  • De enige luchthaven in Utah waar je rechtstreeks op kunt vliegen is Salt Lake City. Zowel KLM als Delta Air Lines vliegt naar deze stad. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!