Amerika dag 17 - Las Vegas - Belaggio
Verenigde Staten Nevada

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Reisverslag Amerika #17: Viva Las Vegas

Op 19 oktober 2017 vertrok ik samen met Lianne naar Amerika. Hier hebben we drie weken lang met een huurauto nationale parken bezocht. We hebben ons met name op de staat Utah en de omliggende omgeving gericht. De komende weken zal er op Reizen & Reistips van iedere dag een reisverslag verschijnen. In het vorige verslag kon je lezen dat we in de namiddag Las Vegas bereikten. De eerste avond wist ik me niet te vermaken, maar wellicht dat ik het de tweede dag meer naar mijn zin had.

Amerika dag 17 - Las Vegas - Belaggio
Een nieuwe dag in Las Vegas

Uren in de rij staan voor een iPhone

Een nieuwe dag breekt aan en deze gaan we doorbrengen in het bruisende Las Vegas. Gisteren hadden we een aardige cultuurshock toen we van het prachtige natuurpark Zion afreisden naar Las Vegas. We gingen van stilte, rust en een prachtige omgeving naar flikkerende lichten en toeterende auto’s. Na ons ontbijt in ons hotel stappen we weer de Strip op.

Van Zion National Park naar Las Vegas reizen is echt een cultuurshock.

Op iedere hoek van de Strip zie je Mexicanen ‘hoerenplaatjes’ uitdelen. Dit zijn kleine kartonnen kaartjes met ‘mooie’ dames en de telefoonnummers waar je ze kan bereiken. We moeten erg lachen om deze mannen en de kaartjes en we verzamelen een hele stapel. Daarnaast kijken we onze ogen uit naar alle mooie auto’s die op de Strip rijden.

Amerika dag 17 - Las Vegas - iPhone X
Amerika dag 17 - Las Vegas - iPhone X
Yeah, de nieuwe iPhone X is in mijn handen

Het is inmiddels 10.00 uur als we weer het Ceasar’s Palace binnen wandelen. Gisteren bezochten we dit enorme hotel al, vandaag wil ik nog even terug om een kijkje te nemen bij de Apple Store. De nieuwe iPhone X is gisteren uitgekomen maar deze was direct al uitverkocht. Vandaag wil ik een poging wagen om deze telefoon te bemachtigen. In een leegstaande winkel wacht ik met een honderdtal mensen op mijn kans.  Lianne heeft geen zin om te wachten en gaat ‘shoppen’ in het Caesar’s Palace. Er is hier echter weinig te kopen wat binnen ons budget ligt. Na enkele uren wachten ben ik aan de buurt en ik heb geluk, ik kan de laatste SimLock vrije iPhone X kopen. Ik twijfel geen moment en reserveer de telefoon. Wel moet ik nog wachten tot de mensen voor me de telefoon hebben ontvangen. Ruim 3,5 uur later ben ik de trotse bezitter van een nieuwe iPhone. Ben je in Las Vegas, ga je uren in de rij staan…

Amerika dag 17 - Las Vegas - Gokken in Caesars Palace
We wagen een gokje bij de gokkasten, maar hebben helaas geen geluk

Een gokje wagen

Met mijn nieuwste aankoop in de hand kan de dag niet meer stuk. Het is tijd om ons geluk verder te beproeven. Wie immers in Las Vegas is, moet natuurlijk ook een gokje wagen. We zoeken een gokkast uit die ons leuk lijkt en kiezen uiteindelijk voor een The Simpsons machine. We proberen allereerst 1 Dollar uit. Nadat we twee keer op een knop hebben gedrukt zijn we al klaar. 5 Dollar dan. Wederom zijn we al binnen een minuut uitgespeeld, maar kunnen we wel enkele dimes winst uit laten betalen. We vinden het maar niets om ons geld in deze kasten te stoppen en na enkele pogingen besluiten we om Las Vegas verder te verkennen.

Gokken in Las Vegas is niet aan ons besteed. Al binnen een minuut zijn we 6 Dollar kwijt.

Amerika dag 17 - Las Vegas - Auto's bij Caesars Palace
Dure auto's staan geparkeerd voor de ingang van Ceasars palace

Eenmaal buiten worden we haast verblind door het zonlicht, van het zonnetje merk je in het hotel namelijk helemaal niets. Bij de ingang van het Caesars Palace staan de mooiste auto’s in een rij. Nog nooit heb ik zoveel dure auto’s bij elkaar gezien. We wandelen terug naar de Strip en bezoeken de grootste M&M Store van Amerika. Big, bigger, biggest lijkt het motto wel. Zoveel verschillende M&M’s die we in Nederland helemaal niet kennen ende meest bizarre combinaties. De winkel heeft vier etages en er is zelfs een bioscoopzaal waar je naar een M&M’s film kunt kijken. Niet alleen de M&M’s hebben een enorme winkel, ook Coca Cola doet hieraan mee. We shoppen verder en slagen alvast voor kerstcadeautjes bij Bath & Bodyworks en andere winkels.

Amerika dag 17 - Las Vegas - M&M's Store
De enorme M&M's Store, de droom voor iedere chocoladeliefhebber
Amerika dag 17 - Las Vegas - Paris
De Eiffeltoren, ook in Las Vegas te vinden

Waar is het bruisende Las Vegas deze zaterdag?

’s Avonds eten we bij Beerhaus, niet ver van New York New York. Zoals de naam al doet vermoeden hebben ze hier bier en voornamelijk craft beer. Tevens kun je hier heerlijk eten. We bestellen Bratwurst, eentje met zuurkool en één met cheddar, bacon en uienchutney en daarbij ook een frietje. Tijdens het eten spelen we een potje Jenga met enorme blokken die op de tafel liggen. Een leuk café, maar we zijn in Las Vegas dus de prijzen liegen er niet om, voor een biertje betaal je al snel 9 Dollar.

Amerika dag 17 - Las Vegas - Beerhaus
Bratwurst bij Beerhaus

Vreemd genoeg is het deze avond stukken rustiger op straat dan een dag eerder. Ditmaal geen dure auto’s die elkaar uitdagen op de drukke straten. We zien nauwelijks mensen die verkleed zijn als beroemde personages. Ook lijkt het stukken minder druk. Gek, want vandaag is het zaterdag en zou het niet in het weekend enorm druk moeten zijn? Of heeft dit toch nog iets te maken met de tragische gebeurtenissen van enkele weken eerder toen een man vanuit zijn hotelkamer mensen doodschoot? Het lijkt hierdoor alsof Las Vegas nauwelijks leeft en de sfeer van gisteren is niet aanwezig.

Het lijkt deze zaterdagavond stukken rustiger op de straten van Las Vegas. Geen dure auto’s op de weg, nauwelijks verklede mensen en waar zijn de mensen?

Amerika dag 17 - Las Vegas - New York, New York
New York, New York van de binnenzijde
Amerika dag 17 - Las Vegas - New York, New York
Het is rustig in Las Vegas deze avond
Amerika dag 17 - Las Vegas - New York, New York
Het bekende Vrijheidsbeeld
Amerika dag 17 - Las Vegas - New York, New York
De hoge skyscrapers van New York worden ook nagebootst

De rust biedt ons in ieder geval de ruimte om meer te ontdekken. Zo lopen we New York New York binnen waar we een kijkje in het Hotel (net alsof je door New York loopt) bij de achtbaan en bezoeken we ook Parijs met de verlichte Eiffeltoren. We zoeken ook naar de Sigfried & Roy’s Secret Garden, maar als we ‘m uiteindelijk weten te vinden blijkt het gesloten te zijn. Helaas lezen we op het bordje dat er dagelijks dolfijnenshows worden gegeven in deze tuin en dat is iets waar wij geen geld aan willen uitgeven. Omdat het niet extreem druk is op straat kan ik mooi enkele kiekjes maken en we staan vooraan bij de fonteinshow bij het Marriott Hotel. Hier worden we getrakteerd op een spectaculaire show vol water en vuur met als hoogtepunt de ‘uitbarsting’ van de vulkaan. Van een afstand voelen we de hitte in ons gezicht.

Amerika dag 17 - Las Vegas - Vuurshow bij Mariott Hotel
De vuurwerkshow voor het Mariott Hotel

Na de fonteinshow zijn we aardig op en we besluiten over de Strip terug te slenteren naar ons hotel. Moe en onder de indruk van alle lichten, gebouwen, auto’s en drukte om ons heen. We vinden het niet erg om morgen Las Vegas te verlaten en in te wisselen voor een rustig natuurpark. Las Vegas is een belevenis maar als wij mogen kiezen gaat onze keus eerder naar een mooie hike door de natuur.

Las Vegas? Wij kiezen eerder voor een mooi National Park.

Plan je reis naar Verenigde Staten

  • Je kunt vanuit Nederland naar meerdere bestemmingen in de Verenigde Staten vliegen. Beslis vooraf welke staat of staten je wil bezoeken tijdens je reis. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.