Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Cassidy Arch Trail
Verenigde Staten Utah

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Reisverslag Amerika #7: In de voetsporen van Butch Cassidy

Op 19 oktober 2017 vertrek ik samen met Lianne naar Amerika. Hier zullen we drie weken lang met een huurauto nationale parken gaan bezoeken. We richten ons met name op de staat Utah en de omliggende omgeving. De komende weken zal er op Reizen & Reistips van iedere dag een reisverslag verschijnen. In het vorige verslag kon je lezen onze eerste hike in het Capitol Reef National Park. We wandelden de Hickman Bridge Trail, bekeken de zonsondergang bij Goosenecks Overlook en Sunset Point en zagen een kraaakheldere sterrenhemel. Vandaag maken we nog een geweldige hike in het Capitol Reef National Park en rijden we in de middag naar Moab. 

Cassidy Arch Trail

Direct na het ontbijt stappen we in de auto en rijden we via een gedeelte van de Scenic Route naar het startpunt van de Cassidy Arch Trail. Hier beginnen we aan een flinke klim op de rotswanden die ons uiteindelijk leidt naar de natuurlijke stenen boog Cassidy Arch. Deze boog is vernoemd naar Butch Cassidy, die zich schuil hield in dit gebied. De trail is ongeveer 5,6 kilometer lang en begint tussen een kloof. Wanneer het regent kan in deze kloof een vloedstroom ontstaan en is het hier extreem gevaarlijk. Daarom wordt er ook afgeraden deze trail te lopen wanneer het slecht weer is of dreigt te worden. Omdat we op de rotswanden lopen is het soms lastig te zien waar we naartoe moet lopen. Er liggen her en der gestapelde stenen waaraan we kunnen zien waar het pad naartoe gaat. Mis je deze, kan het zijn dat je een lastigere route neemt. Gelukkig weten wij in grote lijnen het juiste pad te volgen. De wandeling naar de brug is misschien pittig, maar ongelooflijk gaaf. Zo lopen we ver boven de plek waar we onze auto hebben geparkeerd en in de verte zien we ook andere mensen aan komen rijden. We doen er een kleine anderhalf uur over om bij de stenen boog te komen. We kunnen op de boog staan en maken natuurlijk enkele foto’s. Mensen met hoogtevrees kunnen maar beter niet in de diepe afgrond kijken, het is hier vrij hoog. We blijven nog even genieten van het zonnetje, de boog en de geweldige omgeving. Kijk bijvoorbeeld ook naar de structuur en de kleuren van de rotsen.

Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Cassidy Arch Trail
In deze kloof begint de Cassidy Arch Trail
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Cassidy Arch Trail
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Cassidy Arch Trail
Langs rotswanden klimmen we langzaam naar boven
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Cassidy Arch Trail
Links staat Lianne, rechts onderin staat onze auto
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Cassidy Arch Trail
Eenmaal uit de schaduw kleurt de omgeving ineens totaal anders
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Cassidy Arch Trail
Daar moeten we heen, naar de Cassidy Arch
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Cassidy Arch Trail
Je kunt op de enorme Cassidy Arch staan, dan voel je je even heel klein

Verse pie

Wanneer we terug zijn bij de auto rijden we de Scenic Route af tot aan het begin van de Capitol Gorge trail. De weg slingert langs bizarre rotsformaties in prachtige kleuren. De Scenic Route is een route van 16 kilometer die je met de auto kunt afleggen. Wanneer we dezelfde weg terug rijden maken we een korte stop bij Gifford Farmhouse. Hier zien we boomgaarden die inmiddels gele bladeren hebben en daardoor een heel mooi aanzicht geven in het park. Het farmhouse is een traditionele farm waar je een soort klein museum kunt vinden van een authentieke setting van de woningen. Maar nog belangrijker, je kunt hier heerlijke verse pie’s kopen met heerlijk fruit van de omliggende boomgaarden. Wij bestellen een pie met rabarber en aardbei en eigenlijk hadden we er twee moeten kopen. Deze pie’s zijn zo lekker!

Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Scenic Drive
Vergeet onderweg niet te genieten van de fraaie omgeving tijdens de Scenic Drive
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Gifford Farmhouse
Het traditionele huisje Gifford Farmhouse
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Gifford Farmhouse
Onze verse pie. En lekker dat ie was!

Goosenecks Overlook

Doordat de zon een dag eerder vrij laag stond en er daarom veel schaduw viel in de Goosenecks Overlook, besluiten we om nogmaals naar deze plek te rijden. En ondanks dat de zon nog steeds niet ideaal staat, kunnen we nu betere foto’s maken. De Goosenecks Overlook is puur een uitzichtpunt. Je kunt hier dus niet hiken, maar het uitzicht is geweldig. De rotswanden hebben verschillende kleuren, waarbij iedere laag uit een andere periode dateert.

Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Goosenecks Overlook
Terug bij Goosenecks Overlook
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park - Goosenecks Overlook
De immense kloof is één van de hoogtepunten van Capitol Reef

Dead Horse Point State Park

We verlaten Capitol Reef National Park. Hoewel we niet alles hebben kunnen bekijken, is het een geweldig park, maar we moeten door naar onze volgende bestemming: Moab. Een trip van ongeveer 220 kilometer. Via de westzijde van het Capitol Reef National Park rijden we het park uit en zien we het landschap al snel weer veranderen. De gouden en rode rotsen maken plaats voor grijzige rotsen, weer een totaal ander landschap. We rijden langs het Goblin State Park en het Dinosaur National Monument, maar vanwege de tijd stoppen we hier niet. We rijden in één stuk door naar het Dead Horse State Park. Omdat dit geen National Park is en het gerund wordt door Indianen, moeten we hier entree betalen. 10 dollar voor één auto. Het park ligt even buiten de toegang tot aan het Island of the Sky van het Canyonlands National Park. Er zijn geen lange hikes hier, maar je hebt er een geweldig uitzicht op de Colorado en de diepe kloven. Het park dankt zijn naam aan de mustangs die hier in dit droge gebied achter werden gelaten, waarna ze stierven van de dorst.

Wij blijven bij het uitzicht wachten tot we de zon onder zien gaan. Zodra de zon achter de horizon verdwenen is, kun je de mooiste foto’s maken.

Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park
We verlaten Capitol Reef National Park, maar zien onderweg zulke mooie landschappen
Amerika dag 7 - Capitol Reef National Park
De typische rechte wegen in de Verenigde Staten
Amerika dag 7 - Dead Horse State Park
Aangekomen bij Dead Horse Point State Park
Amerika dag 7 - Dead Horse State Park
Wanneer de zon ondergaat kunnen we de beste foto's schieten
Amerika dag 7 - Dead Horse State Park
Ook hier is het landschap weer overweldigend

Moab Brewery

Het wordt al snel donker en we moeten via een kronkelige weg naar Moab rijden. Op zich is het niet heel ver, maar door de vele haarspeldbochten moeten we voorzichtig rijden. Na een klein uur bereiken we ons hotel en frissen we ons even op. Vandaag willen we goed eten en dus zoeken we een brouwerij op. De ervaring leert ons namelijk dat je bij een brouwerij altijd goed kunt eten. Gelukkig heeft ook Moab een brouwerij, de Moab Brewery, gelegen in het centrum van de stad. Wanneer we hier aankomen zien we dat het een geliefde locatie is want het is enorm druk. We moeten drie kwartier wachten voor een plekje, maar kunnen aan de bar alvast een lokaal gebrouwen biertje drinken. Eerder dan verwacht mogen we zitten. De menukaart staat vol lekkere gerechten en onze ogen zijn zo groot dat we een portie chili friet vooraf bestellen. Als hoofdgerecht bestel ik de worst met zuurkool en wat smaakt het geweldig. De borden zijn gigantisch en eigenlijk is het veel te veel. Naast het eten bestel ik ook een limited edition biertje, waarvan ze drie verschillende varianten hebben. Wie ooit naar Moab gaat, moet absoluut eens een stop maken in deze brouwerij voor he eten en een biertje!

Amerika dag 7 - Moab Brewery
Een special edition biertje van de Moab Brewery
Amerika dag 7 - Moab Brewery
Een flink bord eten; worst, zuurkool en aardappelen

Plan je reis naar Utah

  • De enige luchthaven in Utah waar je rechtstreeks op kunt vliegen is Salt Lake City. Zowel KLM als Delta Air Lines vliegt naar deze stad. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.