Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Grand View Point Overlook
Verenigde Staten Utah
Reisverslag

Reisverslag Amerika #8: Island in the Sky

Op 19 oktober 2017 vertrek ik samen met Lianne naar Amerika. Hier zullen we drie weken lang met een huurauto nationale parken gaan bezoeken. We richten ons met name op de staat Utah en de omliggende omgeving. De komende weken zal er op Reizen & Reistips van iedere dag een reisverslag verschijnen. In het vorige verslag kon je lezen dat we een mooie wandeling maakten in het Capitol Reef National Park en dat we de zonsondergang bekeken in het Dead Horse Point State Park. Vandaag rijden we een stukje verder en bezoeken we Canyonlands National Park waar we kunnen genieten van een geweldig landschap. 

Canyonlands National Park

We rijden vandaag een stukje verder dan het Dead Horse Point State Park, want hier is de ingang tot het Island in de Sky district van Canyonlands National Park. Dit National Park bestaat uit drie gedeeltes. Naast het Island in the Sky zijn dit het Needles district en het Maze district. De meeste reizigers bezoeken het Island in the Sky en Needles district. Canyonlands National Park is het grootste nationale park van de staat Utah, maar ook het minst bezochte nationale park.

Het landschap is ontstaan door de Green River, Colorado River en hun zijrivieren. Het water heeft gedurende miljoenen jaren zich een weg gebaand door het landschap en heeft een labyrint van kloven gevormd. Er zijn talloze natuurlijke bogen en bruggen ontstaan en het landschap wordt gekenmerkt door grillige rotsformaties met schitterende uitzichtpunten. Bezoekers kunnen hier enkele mooie trails wandelen en genieten van een adembenemend landschap.

Amerika dag 8 - Canyonlands National Park
Vandaag bezoeken we Canyonlands National Park

Mesa Arch

De allereerste stop die we maken in het Canyonlands National Park is bij het begin van de Mesa Arch Loop Trail. Hier lopen we een korte trail van een kilometer naar de bekende Mesa Arch. Een arch is een natuurlijke brug of boog. Ze zijn door natuurlijke wijze tot stand gekomen door erosie. Er wordt een gat in het gesteente gevormd waarbij de rug van het gesteende aan elkaar verbonden blijft.

De wandeling is eenvoudig met een kleine klim alvorens we aankomen bij de natuurlijke boog. Achter de Mesa Arch is direct een steile afgrond en kijken we neer op de La Sal Mountains. Het is een zeer fraaie panorama. Ben je tijdig in het park? Bekijk dan zeker de zonsopkomst op deze locatie.

Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Mesa Arch
De bekende Mesa Arch
Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Mesa Arch
Het geweldige doorkijkje op de La Sal Mountains

Grand View Point Overlook

Een ander geweldig uitzicht hebben we al bij de parkeerplaatsen van de Grand View Point Overlook. Hier kijken we op het landschap met het labyrint aan kloven. Het is groots en uiterst indrukwekkend. Vanaf de parkeerplaatsen kun je verder lopen tot het einde van de Island of the Sky Mesa. Deze trail lopen we af. Het is een wandeling van 1,5 kilometer langs de diepe kloven van de White Rim. Er zijn enkele fraaie uitzichtpunten waar je mooie foto’s kunt maken van dit dramatische landschap. De trail is eenvoudig zonder beklimmingen. Aan het einde van de trail worden we beloond met wederom een prachtig uitzicht. Om nog langer van dit uitzicht te kunnen genieten, besluiten we om hier te lunchen. Maar zodra we gaan zitten en onze broodjes smeren, komen er tientallen brutale chipmunks dichterbij. Ze zijn zo brutaal dat ze zelfs op ons klimmen en in onze tassen snuffelen. Niet volledig vreemd dit gedrag, want toeristen zijn de diertjes overal aan het voeren. Ze zijn natuurlijk heel lief en leuk, maar wilde dieren voeren is not done. Het resultaat is dat ze op mensen klimmen en uitermate brutaal zijn. Ondanks de ondeugende beestjes is dit een fantastische lunchplek. Via dezelfde trail lopen we terug naar de auto.

Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Buck Canyon Overlook
Buck Canyon Overlook
Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Orange Cliffs Overlook
Je klein voelen bij Orange Cliffs Overlook
Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Orange Cliffs Overlook
Orange Cliff Overlook
Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Grand View Point Overlook
Aan het einde van de trail bereik je Grand View Point Overlook
Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Grand View Point Overlook
Ook hier weer een geweldig uitzicht
Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Chipmunk
Chipmunks komen direct op je af

Nog meer uitzichtpunten

Canyonlands National Park staat bekend vanwege de fraaie uitzichten. En die kun je hier volop vinden. Waar je ook stopt, het uitzicht is echt schitterend. Zo maken we nog een stop bij Buck Canyon Overlook, Green River Overlook, Holeman Spring Canyon Overlook en Shafer Canyon Look. Doordat wij geen 4×4 auto rijden, kunnen we de Shafer Trail niet rijden. Via deze weg kun je je Gooseneck Overlook bereiken en via een andere weg het park verlaten.

Wij hebben alleen het Island in the Sky district bezocht, maar ook The Needle zou geweldig moeten zijn. Dit zullen we misschien moeten bewaren voor een andere keer. Genoeg reden om nog eens terug te gaan, want dit park vraagt om bezocht te worden.

Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Green River Overlook
Uitzicht op de Green River bij de Green River Overlook
Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Holeman Spring Canyon Overlook
De vallei van Holeman Spring Canyon Overlook
Amerika dag 8 - Canyonlands National Park - Shafer Canyon Overlook
Zicht op de Shafer Trail bij de Shafer Canyon Overlook
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!