Visum aanvragen voor China: essentiële vereisten en documentatie
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Visum aanvragen voor China: essentiële vereisten en documentatie

Wanneer je een (zakelijke) reis naar China wilt maken, moet je beschikken over de nodige documenten. Zo moet je onder andere een visum aanvragen. Met een visum heb je toestemming om dit land te betreden. Voor het aanvragen van een visum voor China heb je wel een aantal vereisten en documenten nodig. Hieronder staan een aantal essentiële benodigdheden opgesomd op voor Nederlandse paspoorthouders, zo kun jij gemakkelijk jouw visum aanvragen. 

Visum aanvragen voor China: essentiële vereisten en documentatie
Ga je naar China, vraag dan een visum aan - Bron: Hanson Lu via Unsplash

Vereisten visum aanvragen China

Als je van plan bent om naar China te gaan, is het belangrijk dat je een visum aanvraagt. Hieronder sommen we een aantal essentiële vereisten en documentatie die je nodig hebt bij het aanvragen van een visum.

Let op: het kan per situatie verschillen wat voor documenten je nodig hebt. Dit hangt bijvoorbeeld af van jouw nationaliteit en het doel van jouw reis. Verdiep je daarom goed in wat jij nodig hebt voor jouw reis naar China. Je kunt meer vinden op ‘visum China aanvragen’.

1. Paspoort + kopie

Uiteraard heb je jouw paspoort nodig om een visum aan te vragen. Ook een kopie van jouw paspoort kan nodig zijn, dit is een kopie van de plastic informatiekaart. Het paspoort zelf kan ook wat voorwaarden bevatten: deze moet nog minimaal een paar maanden geldig zijn, dit hangt af van het visum dat je nodig hebt. Controleer dit van tevoren.

2. Pasfoto

Je hoort ook een pasfoto bij te voegen. Dit moet een recente pasfoto zijn die aan de juiste voorwaarden voldoet. Deze moet los aangeleverd worden en hoort dus niet vast te zitten aan andere documenten.

3. Visumaanvraagformulier +

Als je eenmaal online een visum aanvraagformulier hebt ingevuld, krijg je alle vereisten een benodigde document te zien voor jouw situatie. Het kan ook zo zijn dat je een formulier voor de ambassade moet invullen. Deze is dan deels ingevuld en moet je (eenzijdig) uitprinten en vervolgens met een zwarte pen ondertekenen.

4. Vluchtbevestiging

Ook is jouw vluchtbevestiging nodig. De vlucht moet dus ook echt al geboekt zijn. Zo is duidelijk te zien wanneer je het land wilt betreden.

5. Hotelreservering

Bij het aanvragen van een visum is het ook belangrijk dat je kunt aantonen bij welk hotel je verblijft gedurende je reis in China. Zorg er dus voor dat je ook over de hotelreservering beschikt.

Voor de volledige informatie over de vereisten en documentatie voor de verschillende soorten visums, kun je kijken op ‘visum aanvragen China’. Hier staat precies omschreven wat je moet aanleveren om een visum te kunnen aanvragen. Verdiep je hier goed in, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.