Volg eerst lessen voordat je gaat skiën
Blog

4 tips voor wintersport

Ben je van plan om te gaan wintersporten? Dan noemen we hieronder een aantal handige tips. Zeker als je voor de eerste keer op wintersportvakantie gaat, kan het interessant zijn om deze tips eens door te nemen. Desondanks raden we je ook aan om de tips even door te nemen als je al vaker op wintersportvakantie bent geweest. Wellicht vind je hier nog een handige tip waar jij nog geen weet van had.

Zorg voor een goede skibril
Een goede skibril is zeer belangrijk - bron: pxhere.com

1. Zorg voor een goede skibril

Als je voor de eerste keer gaat wintersporten, is het misschien niet duidelijk waar een ski zonnebril voor dient. Op de piste kan de zon erg fel zijn. De UV-straling weerkaatst bovendien in de witte sneeuw. Word je hier voortdurend aan blootgesteld, dan kan dit schadelijk zijn voor je ogen. Bovendien kan het je zicht belemmeren. Een goede skibril is dus zeer belangrijk. Een skibril dient dus niet per se als bescherming tijdens een val, maar is er om te voorkomen dat je ogen blootgesteld worden aan de schadelijke UV-straling.

2. Sluit altijd een goede verzekering af

Een skivakantie kan prachtig zijn, maar je zal niet de eerste zijn die ongelukkig ten val komt. De kosten kunnen dan erg hoog oplopen als je niet goed verzekerd bent. Stel je bijvoorbeeld voor dat je eerder terug moet naar Nederland, omdat je zo ongelukkig gevallen bent. De kosten die daarbij komen kijken zijn allesbehalve leuk. Daarom is het belangrijk om een passende verzekering af te sluiten als je op wintersportvakantie gaat.

Volg eerst lessen voordat je gaat skiën
Volg eerst lessen alvorens je gaat skiën - bron: pxhere.com

3. Volg eerst lessen voordat je gaat skiën

Indien je nog nooit geskied hebt, dan is het belangrijk om eerst lessen te volgen. Zo leer je hoe je moet afremmen en leer je ook de regels van de piste. Doe je dit niet, dan is de kans dat je hard valt vele malen groter. Bovendien ben je mogelijk ook een gevaar voor anderen als je zonder ervaring van de piste afgaat.

4. Houd rekening met eventuele gezondheidsproblemen

Op grote hoogte skiën kan vermoeiend zijn. Als je fit bent is dat geen probleem, maar als je last hebt van klachten als astma, is het aan te raden om daar rekening mee te houden. Twijfel je of het in jouw geval verstandig is om te gaan wintersporten? Bespreek dit dan eerst eens met je huisarts. Wintersporten kan fantastisch zijn, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je gezondheid in gevaar brengt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.