Kerio Valley National Reserve - Kenia
Kerio Valley National Reserve Kenia

Reistips voor Kerio Valley National Reserve

Het Kerio Valley National Reserve is een beschermd gebied in de Kerio Valley. De Kerio Valley wordt ook wel eens de Grand Canyon van Kenia genoemd. Het Nationale Park werd in 1983 opgericht en wordt beschermd door het Kenya Wildlife Service.

Het reservaat is een deel van de Rift Valley en is gelegen op een hoogte van 1500 tot 1700 meter tussen de Tugen Hills en Cherangani Hills. Vanwege de bergen kent het gebied diverse vegetatievormen. Er is een subtropische vegetatie, maar in het dal zijn er ook acaciabomen te vinden. Hier zullen weinig dieren te vinden zijn. Er leven onder andere diverse antilopen en gazellensoorten, maar her grotere wild heeft men met succes overgebracht naar het tegenovergelegen Lake Kamnarok Nation Park. Zo heeft de lage begroeiing een kans gekregen zich verder te ontwikkelen.

Aan de westzijde stroomt de Kerio River. Deze rivier zit vol met krokodillen. Aan de oostzijde ligt het Lake Kamnarok National Park. Dit reservaat heeft dramatische landschappen en er leven vele vogels.

De beste tijd om het Kerio Valley National Reserve te bezoeken is rond juli en augustus, wanneer de temperaturen niet zo hoog meer zijn. De meeste mensen overnachten hier in tenten. Bij de spaarzame bewoners die in het gebied leven, kun je vaak ook een tent opslaan. In Kabarnet zijn ook enkele accommodaties te vinden.

Land

Kenia

Plan je reis naar Kenia

  • Nairobi is een goed beginpunt van je reis naar Kenia. Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Nairobi vliegen. Vergelijk wel de prijzen met een tussenstop. Vaak zijn deze vluchten een stuk goedkoper. Ook loont het zich om eens naar vliegtickets te kijken vanaf Düsseldorf. Kijk hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Kenia.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Kerio Valley National Reserve

Booking.com