Kerio Valley National Reserve

Het Kerio Valley National Reserve is een beschermd gebied in de Kerio Valley. De Kerio Valley wordt ook wel eens de Grand Canyon van Kenia genoemd. Het Nationale Park werd in 1983 opgericht en wordt beschermd door het Kenya Wildlife Service.

Het reservaat is een deel van de Rift Valley en is gelegen op een hoogte van 1500 tot 1700 meter tussen de Tugen Hills en Cherangani Hills. Vanwege de bergen kent het gebied diverse vegetatievormen. Er is een subtropische vegetatie, maar in het dal zijn er ook acaciabomen te vinden. Hier zullen weinig dieren te vinden zijn. Er leven onder andere diverse antilopen en gazellensoorten, maar her grotere wild heeft men met succes overgebracht naar het tegenovergelegen Lake Kamnarok Nation Park. Zo heeft de lage begroeiing een kans gekregen zich verder te ontwikkelen.

Aan de westzijde stroomt de Kerio River. Deze rivier zit vol met krokodillen. Aan de oostzijde ligt het Lake Kamnarok National Park. Dit reservaat heeft dramatische landschappen en er leven vele vogels.

De beste tijd om het Kerio Valley National Reserve te bezoeken is rond juli en augustus, wanneer de temperaturen niet zo hoog meer zijn. De meeste mensen overnachten hier in tenten. Bij de spaarzame bewoners die in het gebied leven, kun je vaak ook een tent opslaan. In Kabarnet zijn ook enkele accommodaties te vinden.

Plan je reis naar Kenia

Boek een hotel bij Kerio Valley National Reserve

Booking.com