Mto Wa Mbu - Tanzania
Mto Wa Mbu Tanzania

Reistips voor Mto Wa Mbu

Vlakbij de vruchtbare omgeving van Lake Manyara ligt het dorpje Mto Wa Mbu. Hier kunnen reizigers verschillende culturele activiteiten ondernemen. Door de toerisme in dit dorpje profiteert de lokale bevolking, waardoor de gemeenschap ook groeit.

Toeristen kunnen hier een wandeling maken door het dorpje Mto Wa Mbu. Je kunt hier de lokale bevolking ontmoeten en met een gids ontdek je de lokale gebruiken van de bevolking. Een vast onderdeel van deze wandeling is een bezoekje aan het dranklokaal waar het proces van bananenbier wordt uitgelegd. Uiteraard kun je het brouwsel ook zelf proeven. Een andere optie is om de omgeving te ontdekken met de fiets. Een tour op de mountainbike duurt zo’n twee tot drie uur. Hierbij fiets je door de bananenplantages door naar het Lake Manyara. Hier kun je wildlife zien zoals bavianen, zebra’s, giraffes, wildebeesten en wrattenzwijnen. In het water zijn de roze flamingo’s te bewonderen.

Een tour is inclusief een typische Swahili lunch. Vrouwen uit het dorp prepareren op traditionele wijze een fantastische lunch waaronder pilau, ugali, pili pili, wali en machareri.

Plan je reis naar Tanzania

Boek een hotel in Mto Wa Mbu