Mto Wa Mbu - Tanzania
Mto Wa Mbu Tanzania

Reistips voor Mto Wa Mbu

Vlakbij de vruchtbare omgeving van Lake Manyara ligt het dorpje Mto Wa Mbu. Hier kunnen reizigers verschillende culturele activiteiten ondernemen. Door de toerisme in dit dorpje profiteert de lokale bevolking, waardoor de gemeenschap ook groeit.

Toeristen kunnen hier een wandeling maken door het dorpje Mto Wa Mbu. Je kunt hier de lokale bevolking ontmoeten en met een gids ontdek je de lokale gebruiken van de bevolking. Een vast onderdeel van deze wandeling is een bezoekje aan het dranklokaal waar het proces van bananenbier wordt uitgelegd. Uiteraard kun je het brouwsel ook zelf proeven. Een andere optie is om de omgeving te ontdekken met de fiets. Een tour op de mountainbike duurt zo’n twee tot drie uur. Hierbij fiets je door de bananenplantages door naar het Lake Manyara. Hier kun je wildlife zien zoals bavianen, zebra’s, giraffes, wildebeesten en wrattenzwijnen. In het water zijn de roze flamingo’s te bewonderen.

Een tour is inclusief een typische Swahili lunch. Vrouwen uit het dorp prepareren op traditionele wijze een fantastische lunch waaronder pilau, ugali, pili pili, wali en machareri.

Plan je reis naar Tanzania

  • TUI biedt vanuit Nederland rechtstreekse vluchten naar Tanzania aan. Je landt in dit geval op Zanzibar. Met KLM en Kenya Airways kun je via een tussenstop ook vliegen op Dar es Salaam of Kilimanjaro. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Mto Wa Mbu

Booking.com