Ambalangoda - Sri Lanka
Ambalangoda Sri Lanka

Reistips voor Ambalangoda

32 kilometer ten noorden van Galle ligt het plaatsje Ambalangoda. Ten tijden van de Hollandse koloniale tijd, met name tegen het einde van de 18e eeuw, was dit stadje een belangrijk centrum van de kaneelindustrie.

Op 26 december 2004 werd het stadje ineens wereldnieuws. Tijdens de enorme tsunamigolf werd een trein ten hoogte van het stadje overspoeld. Bij deze ramp kwamen 1500 mensen om het leven. Nog altijd staan de treinwagons op de plek des onheils.

Hoewel Ambalangoda ondergesneeuwd wordt door Hikkaduwa qua toerisme, word het arbeidersstadje toch door veel mensen bezocht. De voornaamste reden is dat Ambalangoda bekend is vanwege de duivel maskers en duivel dansers. De maskers en traditionele houten maskers worden in deze stad gemaakt en het is het centrum voor antiek. Het is daarom ook niet vreemd dat de stad veel musea en dansscholen kent die te maken hebben met deze maskers en dansen. Ben je op zoek naar een originele souvenir uit Sri Lanka, kun je deze hier vast en zeker vinden. Wil je meer te weten komen over de maskers en de gebruiken ervan? Neem dan een bezoek aan het Mask Museum.

Plan je reis naar Sri Lanka

  • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Ambalangoda

Booking.com