Matale - Sri Lanka
Matale Sri Lanka

Reistips voor Matale

Matale is het centrum van specerijenteelt. Op straat worden allerlei specerijen te drogen gelegd en in de omgeving kun je een groot aantal specerijentuinen bezoeken. Wanneer je zo’n tuin bezoekt, kun je het beste een oudere specerijentuin bezoeken, omdat je dan ook de gewassen kunt zien. Er zijn ook tuinen die enkel bestaan uit winkeltjes waar de specerijen verkocht worden en je alleen maar kleine plantjes kunt zien. Om een zo’n goed mogelijke indruk te krijgen van de specerijen, kun je samen met een gids een rondleiding krijgen en meer leren over de groei en het gebruik van de verschillende specerijen. Bij iedere tuin willen de mensen hun producten verkopen, maar je bent uiteraard niet verplicht om iets te kopen. In de tuinen kun je allerlei tropische bomen en planten zien zoals papaya, passievrucht, saffraan, mango, ananas, banaan en koffie, kokosnoot, kaneel, kapok, maniok, kruidnagel, nootmuskaat, foelie.

Buiten de specerijentuinen, is Matale het eindpunt van de spoorlijn van Colombo via Kandy. In het centrum is een hindoetempel te zien en in maart is er op straat een processie te bewonderen om de goden te eren.

Plan je reis naar Sri Lanka

  • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Matale

Booking.com

Boek vooraf een activiteit