Yapahuwa - Sri Lanka
Yapahuwa Sri Lanka

Reistips voor Yapahuwa

Bijna identiek aan de bekende Sigiriya rots, is er ook in Yapahuwa een enorme rots te vinden. Hierop is een oud fort gebouwd.

Tijdens de middeleeuwen (1273 tot 1284) van Yapahuwa zeer kortstondig de hoofdstad van Sri Lanka. In 1272 had koning Bhuvenakabahu de hoofdstad van Polonnaruwa naar Yapahuwa verplaatst. De koning nam een relikwie van de Heilige Tand van Boeddha met zich mee. Na de dood van de koning vielen de Pandyans Sri Lanka aan en slaagden zij erin om te heilige tand te stelen. Na deze invasie werd de stad grotendeels verlaten en later bewoond door boeddhistische monniken.

Het oude paleis van de koning werd gebouwd op de 30 meter hoge rots en diende ook als militaire vesting. Sporen van strijdverdedigingen zijn nog altijd zichtbaar. Er zijn overblijfselen van een stoepa, een Bodhi boom en een grot die bewoond wordt door boeddhistische monniken.

 

Plan je reis naar Sri Lanka

  • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Yapahuwa

Booking.com

Boek vooraf een activiteit