Belek - Turkije
Belek Turkije

Reistips voor Belek

Langs de Middellandse Zee zijn de meeste toeristische plaatsen van Turkije te vinden. Belek is er hier één van en is één van de jongste toeristische badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Toen in 1987 een betere infrastructuur werd aangelegd voor toerisme, groeide het aantal toeristen langzaam maar zeker. De stad is een populaire vakantiebestemming worden voor toeristen die van luxueuze vakanties houden. Langs het strand van Belek zijn talloze dure hotels te vinden. Vanwege de vele golfbanen, is Belek inmiddels ook een populaire plek geworden voor golfers. Niet voor niets wordt het de golfhoofdstad van Turkije genoemd.

Het centrum van Belek is niet groot. Er is een moskee en er zijn wat winkeltjes. Mensen die ook eens buiten het hotel wat willen zien kunnen het beste naar Antalya, Side, Peuge of Aspendos rijden. Ook zijn er rondom de stad enkele mooie natuurgebieden te vinden. Er zijn eucalyptuswouden en zandduinen begroeid met pijnbomen. Hier leven vogelsoorten die uiterst zeldzaam zijn en ook de bedreigde karetschildpad leeft langs de kust.

Wie van zon, zee, strand en luxe hotels houdt, zal in Belek zeker aan het juiste adres zijn. En eerlijk is eerlijk, willen we niet allemaal een keer even chillen?

Plan je reis naar Turkije

Boek een hotel in Belek

Booking.com

Boek vooraf een activiteit