Hotel Voyage Bodrum - Griekse windmolens
Bodrum Turkije

Reistips voor Bodrum

Aan de Egeïsche kust van Turkije ligt de badplaats Bodrum. De stad wordt gezien als één van de eerste populaire toeristische bestemmingen van Turkije. Niet gek, met het enorme aanbod aan hotels en restaurants. Door de enorme hoeveelheid aan toeristen de afgelopen jaren heeft Bodrum zich verder ontwikkelt, maar ook een beetje het karakter verloren. Toch is er nog van alles te doen en te beleven op het gelijknamige schiereiland.

De stad werd oorspronkelijk gesticht door de Dorintische Grieken zo’n drieduizend jaar geleden. Destijds heette de stad nog Halicarnassus. Mausolos, de leider van het oude Carië, riep de stad uit tot hoofdstad en liet het Mausoleum (één van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld) en de stadsmuren bouwen. De stadsmuren werden in de 4e eeuw bijna vernietigd door Alexander de Grote en in de 6e eeuw kwam de stad in handen van de Perzen. Het Mausoleum, waar de graftombe van Mausolos te vinden was, werd na een aardbeving in 1494 volledig vernietigd. De stenen van het oude bouwwerk werden gebruikt om de Petrusburcht te versterken.

Jarenlang was Bodrum een doodgewoon vissersdorpje en de bevolking leefde van landbouw en het bouwen van boten. In de jaren ’80 werd de stad ineens een populaire bestemming. In eerste instantie kwamen de welgestelde Turken af op Bodrum om hier vakantie te vieren. Later wisten ook de buitenlanders de stad te ontdekken en kwamen het toerisme op gang.

Hoewel veel mensen Bodrum bezoeken om tot rust te komen, is er van alles te beleven. Ga op pad en ontdek de stad. Breng een bezoek aan de burcht, flaneer door het centrum, bekijk de restanten van het Mausoleum, maak een boottrip langs de kust. Met een huurauto of met de dolmus kun je de omliggende omgeving ontdekken en dagelijks vaart een catamaran naar enkele Griekse eilanden. Op deze pagina ontdek je de bezienswaardigheden en de locaties die je zou kunnen bezoeken tijdens een bezoek aan Bodrum.

Verhalen over Bodrum

Turkije - De windmolens van Bodrum

De windmolens van Bodrum

Wie al eens aan de Egeïsche Kust van Turkije is geweest, heeft ze vast al eens gezien als souvenir. De witte windmolens met het Griekse uiterlijk. Deze molens werden vanaf de 18e eeuw gebruikt om...

Plan je reis naar Turkije

Boek een hotel in Bodrum

Booking.com

Boek vooraf een activiteit