De checklist voor je rondreis door Nieuw-Zeeland
Blog

De checklist voor je rondreis door Nieuw-Zeeland

Wanneer een reis naar Nieuw-Zeeland op de planning hebt staan, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Helemaal als het gaat om een rondreis, is het van belang dat je de juiste zaken meeneemt. Gelukkig hoef jij je daar niet meer druk om te maken en hebben we voor jou dé checklist voor een rondreis in Nieuw-Zeeland. Benieuwd waar je allemaal aan moet denken? We vertellen het je in deze blog.

De checklist voor je rondreis door Nieuw-Zeeland
Bereid je goed voor als je een rondreis gaat maken door Nieuw-Zeeland - bron: pxhere.com

Koffer pakken

Het is beter om niet te veel mee te nemen, want luchtvaartmaatschappijen hebben beperkingen op bagage. Dit geldt voor je koffers en ook voor je handbagage, want beide worden voor de vlucht gewogen. De regel geldt dat je koffer niet meer dan 20 kg mag wegen en je handbagage niet meer dan 7 kg. Bovendien moet je handbagage een bepaalde grootte hebben. Je kunt de huidige beperkingen vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij. Als je het maximumgewicht overschrijdt, moet je betalen voor elke extra kilo. Als je een ‘Frequent Flyer’ bent of een Skypass hebt, kom je misschien in aanmerking voor een korting. Ben je er ook van bewust dat je koffers om veiligheidsredenen kunnen worden doorzocht door middel van een steekproefsgewijze controle. Zorg er dus voor dat je je eigen tas inpakt, zodat je niet per ongeluk iets langs de douane smokkelt. Het moet duidelijk zijn dat je naam en adres in Nieuw-Zeeland overal op moet staan.

Vloeistoffen

Voor uw handbagage is het ook belangrijk dat je vloeistoffen in een aparte, doorzichtige en hersluitbare zak verpakt zijn. Dit geldt ook voor haargel of tandpasta. Je mag er meestal maar een kleine hoeveelheid van meenemen. De rest moet in de koffer worden gedaan, die in het opbergvak van het vliegtuig wordt gezet. Nogmaals, je kunt de huidige voorschriften op het internet vinden.

De checklist voor je rondreis door Nieuw-Zeeland
Voor Nieuw-Zeeland heb je een visum nodig - bron: pxhere.com

Visum

Nederlanders hebben een visum nodig voor een inreis en een verblijf in Nieuw-Zeeland. Mensen die een rondreis maken vallen hier uiteraard ook onder. Sinds 1 oktober 2019 is de regel, dat je in het bezit moet zijn van een elektronische inreisvergunning, ook wel de NZeTA genoemd. Deze kost gemiddeld € 49,95 en is de goedkoopste optie.

Een goede voorbereiding wanneer je op reis gaat, is het halve werk. Met deze checklist ben je helemaal ready om op rondreis naar Nieuw-Zeeland te gaan. Het enige dat je nog moet doen, is de juiste vlucht naar Nieuw-Zeeland boeken. Heel veel succes.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.