De leukste spelletjes voor in jouw reiskoffer
Blog

De leukste spelletjes voor in jouw reiskoffer

Joepie, de zomervakantie is weer daar! Na een slopende periode van Corona kijkt iedereen uit naar een vakantie die gevuld is met leuke activiteiten. Misschien ga je wel op reis? Dan komt er extra tijd om te ontspannen en te genieten met jouw familie. Vergeet dan zeker niet om spelletjes bij in jouw reiskoffer te steken! Leuke gezelschapsspellen staan garant voor plezier. Het is de beste manier om quality time door te brengen met al wie je lief is.

De leukste spelletjes voor in jouw reiskoffer
Ga je op reis? Vergeet dan niet om enkele spelletjes in je koffer te steken.

Het aanbod aan gezelschapsspellen is immens. Er zijn deckbuilding games, resource management spellen, coöperatieve games, worker placement games, roll & write spellen en noem maar op. Als je niet echt thuis bent in deze wereld, kan het zijn dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Daarom geef ik jou graag enkele tips over reisspellen:

  • Kies compacte spellen. Je hebt beter twee kleine spelletjes mee dan één groot. Dit maakt jouw vakantie afwisselender.
  • Neem geen zware strategische spellen, maar kies voor toegankelijke spelletjes. Hoe lager de instapdrempel, hoe meer mensen kunnen meedoen. En hoe meer zielen meespelen, hoe meer vreugd!
  • Steek wat variatie in jouw aanbod. Kies bijvoorbeeld: een kaartspelletje + een dobbelspel + een klein bordspel. Wanneer je met vier of meerdere personen reist, is een tof partyspel ook aangewezen.

Graag geef ik jou enkele concrete speltitels die voldoen aan bovenstaande criteria. Volgende vier familiespelletjes kan ik je alvast aanraden:

De leukste spelletjes voor in jouw reiskoffer
Saboteur is een kaartspel waarin je elkaar mag dwarszitten

1) Saboteur (merk 999 games)
Dit is een kaartspel waarin je elkaar lekker mag dwarszitten. De spelers zijn in het geheim aangesloten bij de groep goudzoekers of bij de groep saboteurs. De goudzoekers proberen gangen te leggen tot bij het goud, terwijl de saboteurs er alles aan doen om de doorgang te blokkeren. Weet jij wie jouw vrienden zijn in dit spel?
Het spel Saboteur is geschikt voor 3 tot spelers vanaf 8 jaar. Eén spelletje duurt ongeveer 30 min.

2) Qwixx (merk White Goblin Games)
Dit is een vlot dobbelspel waarbij iedere speler de beste dobbelcombinaties probeert te kiezen. Deze worden aangekruist op een scoreblaadje.
Het spel Qwixx is geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Eén spelletje duurt ongeveer een kwartier.

3) Ticket to ride New York (merk Days of Wonder)
Dit is al een echt spel met spelbord, kaarten en toebehoren. Je gaat taxi’s op het spelbord van New York City plaatsen om belangrijke plaatsen met elkaar te verbinden. Opdrachtkaarten geven aan op welke plaatsen jij moet zijn.
Ticket to Ride New York is ontworpen voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Eén spel duurt een vijftiental minuten.

De leukste spelletjes voor in jouw reiskoffer
Codenames Disney is een tof partyspel met de bekende Disney figuren

4) Codenames Disney (merk White Goblin Games)
Dit is een heel tof partyspel. Het is een taalspel met de alom bekende Disney figuren. Je speelt dit partyspel in twee teams. Eén teamleider geeft hints (door middel van woorden) aan zijn team. Aan de hand van deze tips proberen de spelers de juiste kaarten op de tafel aan te wijzen.
Codenames Disney is een spel voor 2 tot 8 spelers vanaf 8 jaar. Eén spelletje duurt +/- een kwartier. Door de kaarten op de tafel regelmatig te wisselen, maar je er een gezellige avondvuller van.

Voilà, ik hoop dat bovenstaande speltips jou konden inspireren. Alvast een fijne vakantie!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.