Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

De volgers van Reizen & Reistips: Chris

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Ditmaal komt sinds een jaar weer een man aan het woord. Chris is een reiziger in hart en nieren en startte in 2020 zijn blog Wereldreizigers.nl. In dit artikel vertelt hij waarom Zuidoost Azië zijn favoriete continent is en waarom je hem nooit meer in Parijs zult zien.

Naam: Chris van Wereldreizigers.nl

Leeftijd: 38

Woonplaats: Beuningen

Bezochte landen: Te veel om op te noemen!

Waarheen ging je laatste reis?
Mijn laatste ‘wereldreis’ ging door slechts twee landen: De Verenigde Staten en Canada. Deze twee landen in Noord-Amerika zijn zó gigantisch, dat mijn vrouw en ik besloten om er een heel jaar over te doen. Het klinkt misschien vreemd, maar eigenlijk was dat nog niet lang genoeg. Er is zo ontzettend veel te zien! De reis maakten we overigens met onze eigen 4×4 camper. We besloten om onze camper te verschepen naar het Amerikaanse continent en genoten daar een jaar lang van alles wat Amerika en Canada te bieden heeft. Van prachtige nationale natuur parken tot beren, orca’s en historische mijnstadjes in het wilde westen.

Wereldreis door Amerika en Canada
Wereldreis met een Nederlandse camper door Amerika en Canada

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Jazeker! Eind Februari gaan we naar Afrika. We gaan in Zuid Afrika een auto huren en zelf lekker rondreizen. We gaan natuurlijk “The Big 5” proberen te spotten en verblijven daarom 5 dagen in het Krugerpark inclusief tours. Hier zit een flink prijskaartje aan, maar ik hoop hier op een once in a lifetime experience en natuurlijk prachtige foto’s en video’s.

Wat is je favoriete continent (of land)?
Mijn favoriete continent is toch wel Azië en dan met name Zuidoost Azië. Het is gewoon heerlijk om hier te reizen of te backpacken. Het is ongekend goedkoop, zeker voor Europese begrippen en daarnaast heeft het gewoon veel te bieden. Je vindt hier met name in de Filipijnen en Indonesië de meest prachtige stranden maar ook ongerepte jungles en wereldsteden als Singapore. Ik houd van afwisseling (en lage prijzen – want dan kun je langer wegblijven), dus er is geen plek beter op de wereld dan Azië.

Welke stad kan jij aanbevelen voor een stedentrip?
Het klinkt misschien gek maar ik denk toch echt Nijmegen, mijn geboortestad! Nijmegen is de oudste stad van Nederland en speelde een belangrijke rol in de Romeinse tijd en tevens tijdens de 2e wereldoorlog. Er is zelfs een bekende Amerikaanse oorlogsfilm gemaakt over onze stad genaamd  ‘A Bridge Too Far’. Er is in Nijmegen veel te zien en te doen en het is een keer iets anders dan Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Welke bijzondere locatie zouden wij moeten bezoeken?
Komodo Island en alles wat eromheen ligt. Vanuit Bali of de bekende Gili’s kun je een meerdaagse boottocht maken naar de Komodo eilanden en Flores. Je vaart langs de meest prachtige eilanden (zoals Gili Lawa Darat Island in de foto hieronder). Je gaat snorkelen met reuzenmanta’s en bezoekt Komodo Island, het land van de Komodo varaan. De komodo varaan leeft alleen hier, nergens anders op de wereld.

Gili Lawa Darat Island
Gili Lawa Darat Island © Chris

Wat is de meest bijzondere reis die je ooit hebt gemaakt?
Met een scooter door Kenia en Oeganda. Ja, het is inderdaad zo gek als het klinkt. Ik reed met mijn vriend Eric dwars door nationale parken met leeuwen, buffels, nijlpaarden, olifanten en ander groot, gevaarlijk wild. Wanneer we onderweg pauze namen of even moesten plassen, moest de ander op de uitkijk staan zodat je veilig je behoefte kon doen. De motor van de scooter, die lieten we gewoon aanstaan voor het geval dat we plotseling moesten vluchten. Als je denkt dat ik overdrijf, bekijk onderstaande foto maar eens. In Oeganda zitten de leeuwen niet alleen verstopt in het hoge gras (rechts onder naast de boom liggen twee leeuwen die je nauwelijks kunt zien), en in de boom zit er nog één. Je komt hier gewoon langs op gereden met je scooter, meestal heb je niet eens door dat de dieren er verstopt zitten.

De volgers van Reizen & Reistips: Chris
Leeuw in de boom - scooter reis door Oeganda

Welke bestemming (of reis) vond je tegenvallen?
Parijs – zonder twijfel. Ik vond werkelijk alles verschrikkelijk aan deze stad. Het vuil, de achterstandswijken, het volk, de prijzen, alles. Goede service kennen ze hier niet en omdat er zó veel toeristen komen is men gewoon ronduit onvriendelijk tegen je – zonder jou staan er morgen toch weer 10.000 nieuwe toeristen. Nee, mij ga je nooit meer in Parijs terugzien.

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Deze prachtige tempel in Thailand, gemaakt in Sukhothai Historical Park. Geloof het of niet: er is nul bewerking gedaan aan deze foto. Wat mij betreft het perfecte plaatje, het kan zo op een ansichtkaartje!

Sukhothai Historical Park in Thailand - © Chris

Welk bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Walvishaaien! Deze komen in de Filipijnen best veel voor en zelfs zonder geplande tours kan je deze een aantal maanden in het jaar zomaar tegenkomen. Ik maakte daar denk ik wel mijn beste selfie ooit, de ‘Whalefie’.

Mijn 'Whalefie' - © Chris

Wat voor type reiziger ben je? (en hoe bereid jij je reis voor?)
Ik heb veel gebackpackt in mijn leven. Ik kan me prima houden met de basics en heb weinig nodig. Toch merk ik wel dat ik naarmate ik of wij (mijn vrouw en ik) ouder worden en meer te besteden hebben, we vaak toch wel meer luxe bestemmingen boeken. Wel regelen we alles zelf – reisbureaus en georganiseerde reizen vind ik echt helemaal niks.

Heb je een reisblog?
Ja! Ik heb een eigen reisblog genaamd Wereldreizigers.nl welke ik in 2020 ben gestart. Ik moest gewoon ergens mijn ei kwijt – ik ben namelijk gek op reizen, fotografie en video. Al deze hobby’s combineer ik nu op één plek, mijn blog. Daarnaast heb ik een aantal andere toffe wereldreizigers aan mijn website weten te binden die regelmatig wat schrijven over hun wereldse reizen. Het zijn dus niet alleen mijn blogs die je er leest.

Wat is jouw ultieme reislied?
Weight of Love van The Black Keys. Een trip van 7 minuten waarin ik figuurlijk even helemaal van de wereld ben.

Welke apparatuur en gadgets zijn voor jouw onmisbaar op reis?
Ik ben echt een gadget freak en mijn backpack & bagage bestaat doorgaans uit 9 kilo gadgets en 5 kilo kleding dus dan weet je het wel… Van GoPro’s tot systeemcamera’s en drones. Ik heb alles bij me om het beste beeldmateriaal te maken, waar ik ook ben. En nee, ik kan niet iets even thuislaten :) Ik prop alles in 1 kleine cameratas welke dan 9 kilo weegt. Lekker efficiënt!

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Antarctica. Het onheilspellende karakter, de prachtige gletsjers, afbrekende ijsschotsen en de onwerkelijk blauwe kleuren van het water en het ijs. Het is jammer genoeg een onbetaalbare bestemming  dus mocht ik ooit de loterij winnen – dan ga ik op expeditie!

***

Bedankt voor je antwoorden en verhalen en tips, Chris. Zelf ben ik absoluut niet van de selfies, maar zo’n selfie met een walvishaai zou ik wellicht ook gaan maken. Wie weet ben je eens die lucky bastard die de loterij wint, kun je mooie verhalen schrijven over Antartica.

Wil je Chris blijven volgen? Check zijn Facebook, YouTube of bezoek Wereldreizigers.nl.

Meer interviews teruglezen? Soraya leerde haar vriend kennen tijdens een reis in Peru. Samen verkennen ze nu de wereld.

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen en reistips van anderen. Mail ons dan op [email protected].

Over de auteur
Over de auteur

Chris

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
– Full-time bloggende wereldreiziger.
– Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
– Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.