Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Chris

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Ditmaal komt sinds een jaar weer een man aan het woord. Chris is een reiziger in hart en nieren en startte in 2017 zijn blog DESTIFT.nl. In dit artikel vertelt hij waarom Zuidoost Azië zijn favoriete continent en waarom je hem nooit meer in Parijs zult zien.

Naam: Chris van DESTIFT.nl

Leeftijd: 35

Woonplaats: Beuningen

Bezochte landen: Te veel om op te noemen!

Waarheen ging je laatste reis?
Mijn laatste reis ging door vier landen: Maleisië, Singapore, Brunei en de Filipijnen. In deze rondreis van vier weken hebben we een stedentrip (Singapore) afgewisseld met tours diep in de jungle van Borneo waar we onder andere Orang Oetans gespot hebben. We sloten de reis af met eilandhoppen tussen El Nido en Coron waar we de meest idyllische bounty eilandjes aandeden. Het was wat mij betreft de perfecte mix in één reis.

Eilandhoppen tussen El Nido en Coron - © Chris

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Jazeker! Eind Februari ga ik voor het eerst naar Afrika. We gaan in Zuid Afrika een auto huren en zelf lekker rondreizen. We gaan natuurlijk “The Big 5” proberen te spotten en verblijven daarom 5 dagen in het Krugerpark inclusief tours. Hier zit een flink prijskaartje aan, maar ik hoop hier op een once in a lifetime experience en natuurlijk prachtige foto’s en video’s.

Wat is je favoriete continent (of land)?
Mijn favoriete continent is toch wel Azië en dan met name Zuidoost Azië. Het is gewoon heerlijk om hier te reizen of te backpacken. Het is ongekend goedkoop, zeker voor Europese begrippen en daarnaast heeft het gewoon veel te bieden. Zoals je kan zien was mijn laatste reis van alles wat, en dat is precies waarom ik graag naar Azië ga. Je vindt hier met name in de Filipijnen en Indonesië de meest prachtige stranden maar ook ongerepte jungles helemaal terug tot betonnen jungles zoals SIngapore. Ik houd van afwisseling en lage prijzen dus er is geen plek beter op de wereld dan Azië!

Welke stad kan jij aanbevelen voor een stedentrip?
Het klinkt misschien gek maar ik denk toch echt Nijmegen, mijn geboortestad! Nijmegen is de oudste stad van Nederland en speelde een belangrijke rol in de Romeinse tijd en tevens tijdens de 2e wereldoorlog. Er is zelfs een bekende Amerikaanse oorlogsfilm gemaakt over onze stad genaamd  ‘A Bridge Too Far’. Er is in Nijmegen gewoon veel te zien en te doen en het is een keer iets anders dan Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
De scheepswrakken van Japanse oorlogsschepen in de regio van Coron, Filipijnen. Veel wrakken zijn al goed te bewonderen met een simpele snorkel maar met een duikbrevet kan je de schepen omringd door veel koraal en vis pas echt goed bewonderen. Het is een unieke plek, misschien wel de mooiste plek waar ik ooit ben geweest.

Ga duiken in de regio van Coron - © Chris

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
Een roadtrip door West Amerika in een echte hippie camperbus. Wow wat was dat geweldig! Ik ben helemaal gek van Azië en was sceptisch over de Verenigde Staten – daar moest ik naderhand toch echt even op terugkomen. West Amerika is prachtig en tevens minder duur dan je zou verwachten. In de vele nationale parken kijk je je ogen uit, ik zou het zo weer doen. Stiekem ben ik ook alweer aan het kijken om terug te gaan volgend jaar.

In een hippie camperbus maakte ik een roadtrip door West Amerika - © Chris

Welke bestemming (of reis) vond je tegenvallen?
Parijs – zonder twijfel. Ik vond werkelijk alles verschrikkelijk aan deze stad. Het vuil, de achterstandswijken, het volk, de prijzen, alles. Goede service kennen ze hier niet en omdat er zó veel toeristen komen is men gewoon ronduit onvriendelijk tegen je – zonder jou staan er morgen toch weer 10.000 nieuwe toeristen. Nee, mij ga je nooit meer in Parijs terugzien.

Wat is je favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Deze prachtige tempel in Thailand, gemaakt in Sukhothai Historical Park. Geloof het of niet: er is nul bewerking gedaan aan deze foto. Wat mij betreft het perfecte plaatje, het kan zo op een ansichtkaartje!

Sukhothai Historical Park in Thailand - © Chris

Welk bijzonder dier heb jij al eens gezien op reis?
Walvishaaien! Deze komen in de Filipijnen best veel voor en zelfs zonder geplande tours kan je deze op veel plekken tegen komen een aantal maanden per jaar. Ik maakte daar denk ik wel mijn beste selfie ooit, de ‘Whalefie’.

Mijn 'Whalefie' - © Chris

Wat voor type reiziger ben je? (en hoe bereid jij je reis voor?)
Ik heb veel gebackpackt in mijn leven. Ik kan me prima houden met de basics en heb weinig nodig. Toch merk ik wel dat ik naarmate ik of wij (ik en mijn partner) ouder worden en meer te besteden hebben, we vaak toch wel meer luxe bestemmingen boeken. Wel regelen we alles zelf – reisbureaus en georganiseerde reizen vind ik echt helemaal niks.

Heb je een reisblog?
Ja! Ik heb een eigen reisblog genaamd DESTIFT.nl welke ik in 2017 ben gestart. Ik moest gewoon ergens mijn ei kwijt – ik ben namelijk gek op reizen, fotografie en video. Al deze hobby’s combineer ik nu op één plek, mijn blog. Daarnaast praat en schrijf ik graag over sociale kwesties zoals bijvoorbeeld het klimaat. ik houd van positieve ontwikkelingen, vooruitgang en zelfs technologie komt zo nu en dan voorbij. Wat ik ook vaak mis bij doorsnee reisblogs is zo nu en dan een eerlijke of kritische opinie. Een stukje out of the box denken of gewoon meer vertellen dan de leukste strandjes in de Costa del sol. Ook mis ik vaak een beetje humor. Ik schrijf niet volgens het boekje maar doe het lekker eigenwijs op mijn manier, met een dikke stift.

Wat is jouw ultieme reislied?
Weight of Love van The Black Keys. Een trip van 7 minuten waarin ik letterlijk even van de wereld ben.

Welke apparatuur en gadgets zijn voor jouw onmisbaar op reis?
Ik ben echt een gadget freak en mijn backpack & bagage bestaat doorgaans uit 9 kilo gadgets en 5 kilo kleding + toebehoren dus dan weet je het wel. Van GoPro’s tot systeemcamera’s tot drones. Ik heb alles bij me om het beste beeldmateriaal te maken, waar ik ook ben. En nee, ik kan niet iets even thuislaten 🙂 Ik prop alles in 1 kleine cameratas welke dan 9 kilo weegt. Lekker efficiënt! Check hier een video voor het inchecken van gadgets.

Tot slot: naar welke bestemming zou jij dolgraag nog heen willen?
Antarctica. Het onheilspellende karakter, de prachtige gletsjers, afbrekende ijsschotsen en de onwerkelijk blauwe kleuren van het water en het ijs. Het is jammer genoeg alleen niet te betalen dus mocht ik ooit de loterij winnen – dan ga ik op expeditie!

***

Bedankt voor je antwoorden en verhalen en tips, Chris. Zelf ben ik absoluut niet van de selfies, maar zo’n selfie met een walvishaai zou ik wellicht ook gaan maken. Wie weet ben je eens die lucky bastard die de loterij wint, kun je mooie verhalen schrijven over Antartica.

Wil je Chris blijven volgen? Check zijn Instagram, Facebook, Twitter, YouTube of bezoek DESTIFT.nl.

Meer interviews teruglezen? Soraya leerde haar vriend kennen tijdens een reis in Peru. Samen verkennen ze nu de wereld.

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen en reistips van anderen. Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Over de auteur
Over de auteur

Chris

Ik ben Chris, 35 jaar jong en fanatiek in alles wat ik doe. Ik schrijf graag met een dikke stift. Lekker eigenwijs. Ik denk alles te weten, maar doe dat niet. Geniet van de kleine dingen in het leven. Milieubewust, probeert duurzaam te zijn maar geniet soms ook van luxe en verwennerij. Reiziger in hart en nieren. Zoekt graag de grenzen op.