Bad Iburg - Duitsland
Bad Iburg Duitsland

Reistips voor Bad Iburg

Aan de rand van het Teutoburger Wald ligt het dorpje Bad Iburg op zo’n 12 kilometer van Osnabrück af. Dit dorp staat bekend als een kuuroord en recreatiegebied, maar biedt ook voldoende activiteiten voor niet-kurende mensen.

Karel de Grote liet een kasteel bouwen op de Schlossberg. Op de fundamenten van dit kasteel bouwde Bisschop Benno II de stiftsburg en de benedictijnenklooster. Het kasteel torent boven het dorp uit. Aan het einde van de 11e eeuw was Bad Iburg de zetel van het bisdom Osnabrück.

Het kasteel is een van de interessantste trekpleisters van Bad Iburg. Aan de voet van de Schlossberg vindt je het recreatiegebied Charlottenburg. Er is ook een klokkenmuseum waar je zo’n 800 uurwerken kunt bekijken, waaronder het grootste zakhorloge ter wereld. Bad Iburg is voor natuur- en wandelliefhebbers een goed startpunt. De Ahornweg loopt dwars door de stad, een route van 100 kilometer. Ooit gehoord van Natur- en Geopark TERRA.vita? Het is nog redelijk onbekend, maar dit natuurgebied biedt prachtige heuvellandschappen, riviertjes, bossen en veengebieden. Dit gebied loopt ook door Bad Iburg. Nog meer natuur kun je ervaren op de Baumwipfelpfad.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Bad Iburg

Booking.com