De dorpjes van het Mittleres Erzgebirge - Frauenstein
Frauenstein Duitsland

Reistips voor Frauenstein

Één van de mooie  steden in het oosten van het Erzgebirge is de Silbermannstadt Frauenstein. Dit kleine en pittoreske stadje is prachtig gelegen op de grote hoogtes van het Erzgebirge.

Frauenstein werd rond 1200 gesticht toen de bouw van het kasteel werd voltooid. Nadat er zilvererts werd gevonden in de omgeving, vestigden mijnwerkers en ambachtslieden zich rondom het kasteel. Destijds lag de nederzetting nog een stuk lager. Toen de nederzetting door een overstroming werd verwoest, besloot men een nieuw dorp te bouwen op de heuvelrug.

In het Schloss Frauenstein is het Gottfried-Silbermann-Museum gevestigd. Deze permanente expositie over de orgelbouwer Gottfried Silbermann en zijn broer toont onder meer de geschiedenis over de burcht, post en verkeer. Naast het Schloss Frauenstein staat de bergruïne van Burg Frauenstein die na een brand volledig werd verwoest.

Het bergstadje heeft een prachtig centrum, maar ook een prima onderhouden wandelpadennetwerk. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen luisteren naar concerten van een Silbermann-orgel.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Frauenstein

Booking.com