Rothenburg ob der Tauber - Duitsland
Rothenburg ob der Tauber Duitsland

Reistips voor Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber wordt gezien als één van de mooiste steden van de zogenaamde Romatische Strasse. Misschien zelfs van heel Duitsland. Met de vele vakwerkhuizen, nauwe straatjes, torens en stadsmuur, is deze Beierse plaats uiterst sfeervol en trekt het vele bezoekers.

De geschiedenis van Rothenburg ob der Tauber gaat terug het jaar 970 toen de adellijke Reiniger de stad stichtte. Is de oostelijke wijk Detwang werd een parochie gebouwd, gevolgd door de abdij Comburg in Schwäbisch Hall. Er werden in totaal nog vier andere steden met de naam Rothenburg gesticht door de familie. In 1274 kreeg Rothenburg ob der Tauber de status van vrijstaat in het Heilige Roomse Rijk. Door de toename van rechten en vrijheid kon de stad verder groeien. De belangrijkste groei kende de Rothenburg ob der Tauber in de 15e eeuw.  Veel gebouwen, die nog altijd te zien zijn, werden in deze periode gebouwd, waaronder vleeshuis en danszaal op de markt en de St. Jakobskirche. Tijdens de Dertigjarige Oorlog werd de stad veroverd door het leger van de keizer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd maar liefst 45% van de stad vernietigd na luchtaanvallen van de Engelsen. De Rothenburgers wisten de stad echter weer succesvol op te bouwen na deze periode.

Wie hier loopt zal zich terug in de Middeleeuwen wanen. De gotische kathedralen en vakwerkhuizen worden nog altijd door de stadsmuren omringd. Vergeet de vele toeristen en dagjesmensen en geniet van deze sfeervolle stad.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Rothenburg ob der Tauber

Booking.com