Fotoverslag Normandië - Arromanches
Arromanches-les-Bains Frankrijk

Reistips voor Arromanches-les-Bains

Arromanches-les-Bains is een klein dorpje aan de kust van Normandië en is met name bekend geworden door de aanleg van een kunstmatige haven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De geschiedenis van Arromanches gaat echter verder terug. De eerste tekenen van bevolking dateren uit het ijzertijdperk. Hierna kwamen de Kelten, Galliërs en de Vikings. Het dorpje had dankzij de strategisch ligging een versterkte burcht aan de voet van de klif om aanvallen over zee tegen te gaan. Landbouwers en vissers waren de voornaamste inwoners van het dorp. In 1870 werd Arromanches-les-Bains ook bekend als vakantieoord. Tussen de kliffen was het hier rustig en klam en veel toeristen vonden het heerlijk vertoeven.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de badstad één van de voornaamste doelen van de geallieerden. Ze legden een kunstmatige haven aan zodat de troepen bevoorraad konden worden met wapens en munitie. Overblijfselen van deze kunstmatige haven zijn nog altijd in zee te zien en herinneren ons aan het herwinnen van de vrijheid. Naast de overblijfselen zijn er enkele monumenten te zien, een interessant musea over de aanleg van de haven en een 360 graden bioscoop waar je als bezoeker even in de oorlog waant.

Boek een hotel in Arromanches-les-Bains

Booking.com

Boek vooraf een activiteit