Kerstmarkt van Colmar
Colmar Frankrijk

Reistips voor Colmar

De Elzas is de kleinste regio van Frankrijk, maar herbergt een aantal prachtige steden. Colmar is er hier één van. Deze stad wordt ligt aan de rivier de Lauch en wordt omringd door wijngaarden. In het historische centrum van Colmar kun je in een andere tijdsperiode wanen. Je vind hier prachtige vakwerkhuizen uit de middeleeuwen en renaissance die aan stadskanalen grenzen.

Een grote stad is Colmar niet, maar het is wel een populaire bestemming voor toeristen. Dit heeft deels te maken omdat het gelegen is aan de Route des Vins d’Alsace. Het centrum is prima in een dag te bewonderen. Petite Venise is misschien wel de meest fotogenieke wijk. Hier vind je prachtige stadskanalen waar kleurrijke vakwerkhuizen. Met een bootje kun je een tocht maken door de kanalen. Een andere wijk waar je mooie bezienswaardigheden kunt zien is de wijk Vieux Colmar. Het middelpunt van deze wijk is de Collégiale Saint-Martin, een 14e eeuws gotische kerk. Ook staat hier het Maison Pfister, één van de meest unieke huizen van de stad. Dit huis bestaat uit verschillende houten panelen en balustrades en is versierd met mythische en Bijbelse figuren.

In Colmar kun je verschillende musea bezoeken. het Musée Unterlinden is gevestigd in een oud klooster en staat vol met kunst uit de vroege middeleeuwen tot de late renaissance. Het Musée Animé du Jouet des Petits Trains is ook leuk voor kinderen. Dit museum toont een grote collectie van speelgoed door de jaren heen.

Tegen het einde van het jaar verandert Colmar in een sprookjesachtige stad wanneer de kerstmarkt wordt opgebouwd. Er zijn zes verschillende kerstmarkten, verspreid door de stad. Ideaal om leuke kerstkado’s te kopen, lekker te eten en drinken en ondertussen ook genieten van de stad die tijdens deze periode prachtig versierd en verlicht wordt.

Verhalen over Colmar

Kerstmarkt van Colmar

Kerstmarkt van Colmar

Afgelopen maand bezocht ik de kerstmarkt van Straatsburg. Het was de tweede maal dat ik naar Frankrijk afreisde om deze kerstmarkt te bezoeken. Vanwege de corona maatregelen waren enkele kerstmarkten...

Boek een hotel in Colmar

Booking.com

Boek vooraf een activiteit