Parijs Frankrijk

Reistips voor Parijs

De wereldstad Parijs, met haar ruim 12 miljoen inwoners, behoort tot een van de best bezochte steden ter wereld. Er zijn vele populaire toeristische attracties te vinden dat vele internationale en nationale bezoekers trekt.

Parijs ligt aan weerszijden van de Seine. De oevers hiervan behoren tot de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad kent verbazende architectuur, vele musea, tentoonstellingen van wereldklasse, sprookjesachtige parken, theaters, boulevards, chique winkels, goede restaurants en café’s en natuurlijk heeft de stad één van de bekendste torens ter wereld: de Eifeltoren, het symbool van Parijs. Sinds de toren openging in 1887 hebben ruim 200 miljoen mensen genoten van het hoogste gebouw van Parijs.

Maar de stad heeft veel meer monumenten. Denk bijvoorbeeld aan de Notre-Dame, de Arc de Triomphe, de Champs-Elysées, de Sacré Coeur, Les Invalides, het Panthéon, de Opéra Garnier, de Grande Arche en nog veel meer. Waar je ook van houdt, in Parijs is het mogelijk. Of je nu van cultuur, uitgaan, winkelen, sport of kunst houdt, in Parijs is er altijd iets voor je te vinden. Parijs wordt ook wel de stad der liefde genoemd, of de lichtstad of de stad van de mode. Parijs heeft vele bijnamen en dat geeft aan hoe populair de stad is.

Toch heeft Parijs ook minder romantische kanten. Er zijn bepaalde wijken van de stad waar je beter niet kunt zijn en je dient altijd goed op je eigendommen te letten. In bepaalde wijken heerst veel werkeloosheid wat voor veel overlast en problemen zorgt. Recentelijk is Parijs ook opgeschrokken door de aanslagen. Het weerhoudt echter vele mensen niet om de stad te bezoeken.

En eerlijk is eerlijk; zelf heb ik Parijs nooit goed bezocht. Het is een kwestie van tijd alvorens ik weer terugkeer naar de stad van de liefde, stad van de mode, stad van de kunst.

Boek een hotel in Parijs

Booking.com

Boek vooraf een activiteit