Straatsburg kerstmarkt - Frankrijk
Straatsburg Frankrijk

Reistips voor Straatsburg

Straatsburg (in het Frans: Strasbourg) is gelegen in de Elzas en heeft na Duisburg de grootste haven aan de Rijn. De stad combineert een druk commercieel en industrieel centrum met een pittoresk historisch centrum dat gereserveerd is voor voetgangers waarvan een groot deel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Op het middeleeuwse eiland vind je prachtige oude kerken, waaronder de Notre Dame. Deze kerk is zelfs de op één na hoogste kerk ter wereld. Prachtige vakwerkhuizen, grachten en smalle, sfeervolle steegjes met de leukste winkeltjes kun je vinden in de wijk Petit France. Veel van de oude gebouwen van de stad hebben een Duitse oorsprong. Straatburg werd in 1681 door Lodewijk XIV voor Frankrijk veroverd. Er is ook monumentale architectuur uit de periode na de Frans-Pruisische oorlog te vinden, toen de Duitsers Straatsburg hebben teruggewonnen. Destijds legden de Duitsers grote vestingswerken aan in de stad, waarvan het merendeel nog bestaat. Straatsburg werd na de Eerste Wereldoorlog Frans, toen weer Duits en na de Tweede Wereldoorlog weer Frans.

Reizen & Reistips heeft Straatsburg bezocht in december. De stad staat namelijk bekend als de hoofdstad van Kerstmis. Tijdens de kerstperiode verandert de historische binnenstad in een waar kerstparadijs en vind je verspreid over verschillende pleinen meerdere kerstmarkten. Dompel jezelf helemaal onder in de kerstsferen, want de kraampjes verkopen allerlei leuke kerstgerelateerde spullen en lekkernijen. Alle huizen en bomen worden versierd met kerstdecoratie en lichtjes. Ondanks dat er miljoenen bezoekers de stad bezoeken tijdens deze periode zul je van de drukte weinig merken omdat er meerdere kerstmarkten zijn. Ben je zelf nog eens op zoek naar een unieke kerstmarkt? Ga dan zeker een paar dagen naar Straatsburg.

Verhalen over Straatsburg

Straatsburg kerstmarkt - Frankrijk

Kerstmarkt van Straatsburg

Van eind november tot eind december transformeert het historische centrum van Straatsburg in een waar kerstparadijs. Verdeeld over de stad zijn er 12 locaties waar je een kerstmarkt kunt vinden en...

Boek een hotel in Straatsburg

Booking.com

Boek vooraf een activiteit