Georgie Reisverslag - Dzjvariklooster in Mtscheta
Mtscheta Georgië

Reistips voor Mtscheta

Mtscheta ligt niet ver van de hoofdstad Tbilisi af. In de stad staan verschillende historische gebouwen en religieuze monumenten. Ze zijn door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Al deze monumenten staan sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Van de derde eeuw voor Christus tot de vijfde eeuw was Mtscheta de hoofdstad van het Kaukasisch Iberië. De stad speelde een belangrijke rol in het geloof. Hier gingen de Georgiërs over op het christendom en stichtten ze de Georgisch-orthodoxe Kerk. Sindsdien wordt de stad gezien als het spirituele hart van Georgië. Één van de beroemdste bouwwerken van Mtscheta is de Svetitschoveli-kathedraal. Volgens de legende ligt hier de mantel van Jezus begraven onder één van de pilaren. Dit trekt natuurlijk veel gelovigen die komen bidden bij de pilaar waar de mantel begraven zou zijn. Andere belangrijke gebouwen zijn de Saint Stephen Pirvelmotsame Mothers Monastery en de Samtavro Transfiguration Orthodox Church. Vanuit de binnenstad kun je op de heuvels buiten de stad ook het Dzjvariklooster zien dat op een hoge klif gebouwd is.

Omdat de monumenten van Mtscheta op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, trekt dit natuurlijk veel toeristen. Dat zie je ook terug in het straatbeeld waar je flink wat toeristische winkeltjes en kraamverkopers ziet.

Plan je reis naar Georgië

Boek een hotel in Mtscheta

Booking.com