Braga - Portugal
Braga Portugal

Reistips voor Braga

De studentenstad Braga is één van de oudste steden van Portugal. Daarnaast wordt het ook gezien als de meest heilige stad. Het wordt ook wel eens ‘het Rome van Portugal genoemd’. Dit heeft mede te maken door de diverse kerken, kloosters en de architectuur van de stad. Het heilige karakter van Braga wordt tevens versterkt door de religie.

Bracara Augusta, zoals de stad vroeger heette, werd meer dan 2000 jaar geleden gesticht door keizer Augustus. Keizer Caracalla verheef de stad later als hoofdstad van de Romeinse provincie Galécia. Het bisdom van Braga is het oudste van Portugal en had in de middeleeuwen net zoveel macht en aanzien als Santiago de Compostela. Een van de pelgrimswegen passeerde hier ten tijde van de christelijke herovering. Nog altijd is Braga een van de belangrijkste religieuze centra van Portugal.

De kathedraal Sé is de oudste van van heel Portugal en is een echte bezienswaardigheid. De eerste koning D. Henrique liet deze kathedraal bouwen en ligt hier samen met zijn vrouw begraven. De stad heeft met het Museu dos Biscainhos, dat gehuisvest is in een paleis, veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Een wandeling door het historische centrum is de moeite waard  met historische gebouwen zoals Palácio do Raio, het Theatro Circo en de Arco da Porta Nova. Bijzonder is ook het stadion Estádio Municipal de Braga dat deels in de bergen is gelegen.

Vijf kilometer van de stad is het meest spectaculaire heiligdom van Portugal te bezichtigen: Bom Jesus do Monte.

Boek een hotel in Braga

Booking.com

Boek vooraf een activiteit