Faro - Portugal
Faro Portugal

Reistips voor Faro

Faro is sinds 1756 de hoofdstad van het toeristische Algarve. De stad kende tegenspoed: invasies, een aardbeving en een brand, maar steeds kwam het weer bovenop. Onder de Romeinen groeide een klein vissersdorp uit tot een haven- en bestuurscentrum.

Uit archeologische vondsten is gebleken dat er in de IJzertijd al een nederzetting op deze locatie. In de Romeinse tijd was de nederzetting reeds de belangrijkste aan de rivier Taag. De Moren veroverden de stad in 714, waarna Faro een bloeiperiode kende. De stad werd ommuurd en christenen en moslims leefden ruim vijf eeuwen in vrede naast elkaar. In 1249 verdreef Afonso III de moren uit Faro. Er volgde tot 1596 een bloeiperiode totdat de stad in brand werd gestoken door de graaf van Essex. Faro werd opnieuw opgebouwd, maar direct weer getroffen door de heftige aardbeving van 1755. Nog altijd zijn er overblijfselen van de oude stadsmuren, maar de meeste gebouwen komen uit het einde van de 18e en uit de 19e eeuw.

De meeste toeristen landen per vliegtuig in de stad en rijden vervolgens door naar hun volgende bestemming. Toch is er ook in Faro voldoende te zien.In tegenstelling tot de meeste andere badplaatsen in de Algarve, heeft deze stad wel de kenmerken van een typische Portugees stadje. Het is het makkelijkste om het oude centrum te voet te verkennen. Proef hier de authentieke sfeer van de Algarve streek.

Boek een hotel in Faro

Booking.com

Boek vooraf een activiteit