Dobřany

Dobřany is een kleine stad in de Plzeň regio. Het is gelegen naast de Radbuza rivier en ligt 5 kilometer ten zuidwesten van Pilsen, de hoofdstad van de regio. Sinds 1243 was Dobřany als bekend als stad en bezitte het twee kerken; St. Vituskerk en de St. Nicolaaskerk.

In 1627 volgde een nieuwe staatsregeling en werd de Duitse taal de hoofdtaal en sprak men in Dobřany naast Tsjechisch dus ook Duits. Enkele jaren later, in 1652, werden de St. Nicolaaskerk en het raadhuis weer opgebouwd die tijdens de Dertigjarige Oorlog waren vernietigd in de stadsbrand. De St. Vituskerk, die sinds de 13e eeuw stond, werd in 1727 afgebroken en enkele jaren later weer opnieuw opgebouwd en ook de St. Nicolaaskerk werd opnieuw opgebouwd en vergoot. Van 1938 tot 1945 behoorde de stad tot het Sudetenland. Het was de naam voor een regio die in meerderheid werd bewoond door Duitstaligen, de Sudeten-Duitsers. Een groot deel van Tsjecho-Slowakije viel onder het Sudetenland. Na de Tweede Wereldoorlog werden ongeveer 2000 Duitsers uit de stad weggedreven.

Het historisch centrum van de stad viel vanaf 1992 onder de monumentenzorg. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de St. Vituskerk, St. Nicolaaskerk, de brug over de Radbuza, de pastorie en de kerk voor het psychiatrisch ziekenhuis.

Land

Tsjechië

Boek je accommodatie

Booking.com
Trivago

Plan je reis naar Tsjechië

Boek vliegtickets
Huur een auto
Zoek hotels

Boek een reis door Tsjechië

ANWB

Reisgidsen

Lonely Planet
Capitool Reisgids

Plan je reis naar Tsjechië

Boek een hotel in Dobřany

Booking.com