Manzanillo - Costa Rica
Manzanillo Costa Rica

Reistips voor Manzanillo

Lange tijd is Manzanillo door toeristen overgeslagen. Ook toen er een verharde weg, nou ja… grindweg, werd gelegd naar het dorpje toe. In dit dorpje leven nog steeds mensen met de Afro-Caribische cultuur en is er nog een groot stuk ongerepte natuur overgebleven. Dit is mede te danken dat het Refugio Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo in 1985 werd opgericht. Er worden hier strenge regels aangehouden voor de regionale ontwikkeling. Manzanillo ligt tussen de Caribische Zee en de jungle.

Verwacht geen dorpje waar veel te doen en te zien valt. Er zijn maar weinig accommodaties, bars en restaurants voor toeristen te vinden. Deze zijn op één hand te tellen. Hier kunnen wel activiteiten worden gedaan zoals wandelen, kajakken en snorkelen. Een wandeling door het Refugio Nacional de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo is de moeite waard. Verder kun je hier relaxen onder kokosnootbomen en de mooie stranden. Kijk wel uit in zee, want er liggen vele rotsen in het water. In het juiste seizoen kun je ook nog de schildpadden eieren zien leggen op het strand.

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Manzanillo

Booking.com