Orosí - Costa Rica
Orosí Costa Rica

Reistips voor Orosí

Ten zuiden van Cartago daalt het hoogland af naar de Orosívallei. Dit is het oude koloniale centrum van Costa Rica. Spaanse immigranten streken  hier neer in de 18e eeuw vanwege het perfecte klimaat, de rijke bodem en rijkdom aan water. De Spaanse invloeden zijn nog steeds zichtbaar met het koloniale karakter. Het dorpje Orosí heeft de oudste kerk van Costa Rica, gebouwd door de Spanjaarden in 1743. In het dorpje Ujarrás zijn de ruïnes van een nog oudere kerk te zien.

Dit gebied staat ook bekend vanwege koffie. Koffieblaadjes bedekken de vallei. De Río Reventazón voert het water uit de vallei af naar het Lago de Cachi, dat ook gevoed wordt door andere rivieren en beken uit de vallei. De Rio Reventazón is 145 kilometer lang en ontspringt in de Meseta Central. Via de valleien van Orosí, Reventazón en Turrialba komt het water in de Caribische Zee. De rivier is de bron van een kwart van het drinkwater van San José en omgeving. Het stuwmeer Lago de Cachi is één van de belangrijkste stroomleveranciers van het land.

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Orosí

Booking.com