Parque Nacional Los Quetzales - Costa Rica
Parque Nacional Los Quetzales Costa Rica

Reistips voor Parque Nacional Los Quetzales

Het natuurgebied van Parque Nacional Los Quetzales kent een grote biodiversiteit. Er zijn meren en glacialen en er leven hier ongeveer 115 soorten zoogdieren en vele vogels waaronder de roetlijster en kolibries. Maar de topattractie van het nationale park is de Quetzal. Veel mensen komen speciaal naar Costa Rica om een glimp te zien van deze vogel. En terecht, want het is waarschijnlijk één van de mooiste tropische vogels. Het mannetje heeft prachtige groene veren, een rode borst, een stekelige kam en heeft twee lange staartveren waarmee de vogel pronkt. Het vrouwtje is iets minder flamboyant, maar mag er ook zeker zijn. Om de vogels te spotten, is het wijs om op zoek te gaan naar avocadobomen. De quetzal leeft voornamelijk van wilde avocado’s. De vogels zijn soms moeilijk te spotten omdat ze soms urenlang bewegingsloos op een tak kunnen zitten.

Het nationale park is gelegen aan de Pan-American Highway en is in 2005 in leven geroepen. Het gebied beslaat ongeveer 5000 ha aan nevelwoud. Er zijn geen faciliteiten in het park, maar is een wandelpad. Vraag echter na of het pad toegankelijk is. Wegens een conflict met een bewoner kan een deel van het wandelpad gesloten zijn.

Verhalen over Parque Nacional Los Quetzales

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Los Quetzales

Booking.com