Parque Nacional Manuel Antonio - Costa Rica
Parque Nacional Manuel Antonio Costa Rica

Reistips voor Parque Nacional Manuel Antonio

Tussen de Grote Oceaan en de beboste heuvel ligt het Parque Nacional Manuel Antonio. Het park werd opgericht op 15 november 1972 om de biodiversiteit van het gebied te beschermen. Het gebied is rijk aan flora en fauna. Er zijn maar liefst 352 soorten vogels, 109 soorten zoogdieren en 346 soorten planten geregistreerd. Bezoekers hebben een grote kans om hier de luiaard, doodshoofdaapjes, brulapen, slingerapen, wasberen, neusberen, toekans, pelikanen, leguanen en slangen te spotten. De dieren laten zich in het droge seizoen beter zien als in het natte seizoen. Er zijn vier wandelpaden aangelegd die bezoekers zelf of met een gids kunnen bewandelen. De paden zijn goed begaanbaar en voeren de bezoekers naar mooie stranden en uitzichtpunten. De stranden Playa Espadilla Sur en Playa Manuel Antionio behoren tot de mooiste stranden van het land. Hier kan tevens gesnorkeld worden in het koraalrif. Houd rekening met de manzanillo bomen die langs het strand te vinden zijn. Het sap de bast kunnen blaren veroorzaken en de gele vruchten zijn giftig. De rook van het verbrande hout kan de longen irriteren. Zelfs het schuilen onder de boom tijdens een regenbui kan blaren veroorzaken.

In veel boeken wordt het Parque Nacional Manuel Antonio beschreven als het mooiste nationale park van Costa Rica. Ook werd het park in 2011 door het Amerikaanse tijdschrift Forbes uitgeroepen tot één van de 12 mooiste parken ter wereld. De ligging tussen de oceaan en de beboste heuvels is inderdaad fantastisch, maar het park wordt ook door extreem veel mensen bezocht. Er heerst gelukkig een beperking op het aantal toeristen, maar toch wordt het dierenleven ernstig bedreigd. Vele toeristen voeren de dieren, waardoor deze zich ook gehaaid gedragen naar de bezoekers. Houdt tassen goed in de gaten als je ligt te relaxen op één van de mooie stranden, want de aapjes en wasbeertjes zijn uiterst brutaal en graaien graag in tassen.

Verhalen over Parque Nacional Manuel Antonio

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Manuel Antonio

Booking.com

Boek vooraf een activiteit