Parque Nacional Volcán Tenorio - Costa Rica
Parque Nacional Volcán Tenorio Costa Rica

Reistips voor Parque Nacional Volcán Tenorio

Men zegt dat toen God klaar was met het schilderen van de lucht, hij zijn penseel waste in de Río Celeste. De kleur van de rivier is namelijk azuurblauw en geeft het Parque Nacional Volcán Tenorio een prachtig aanzicht. Spectaculair zijn ook de waterval en de blauwkleurige lagunes. In de volksmond staat het nationale park ook wel bekend als gewoon Río Celeste. Om het Parque Nacional Volcán Tenorio te bereiken  moet je rekening houden op een lange tocht, maar het is absoluut goed te doen. Houd er alleen rekening mee dat de wegen op sommige stukken erg slecht kunnen zijn en dat je hierdoor geen snelheid kunt maken.

Het park is opgericht in 1976 en is het minst bezochte nationale park van Costa Rica. Dit heeft te maken met de ligging en de infrastructuur. Maar omdat het park zo weinig wordt bezocht, is het regenwoud vol met wildlife. Met een beetje geluk kan de tapir hier worden gespot. Vanaf het ranger station, waar je dient te betalen voor de entree, begint een wandelpad van 1,5 kilometer. Het pad kan volledig worden afgelopen, maar om terug te keren, dien je dezelfde route terug te lopen. Na enkele minuten lopen kan de eerste bezienswaardigheid al worden bezocht. Via een trap kun je naar beneden lopen waar je de blauwe waterval Catarata de Río Celeste kunt zien. Vanaf 30 meter hoogte klatert het water in het felblauwe water. Niet ver van de waterval is er een uitzichtpunt te vinden. Vanuit hier heb je goed zicht op de Volcán Tenorio. De vulkaan heeft 4 vulkanische toppen en 2 kraters. Één van de kraters wordt de Volcán Montezuma genoemd. De vulkaan slaapt, maar er is in de omgeving wel vulkanische activiteit waar te nemen. Nadat je het azuurblauwe Pozo Azul (Blauwe lagune) hebt gezien, zie je in het water bubbelen. Na enkele fijne brugjes over het water kom je aan bij Los Teñidores, het punt waar het bruin-gele water zich mengt met het blauwe water. Een bizar gezicht. Je zou hier kunnen zwemmen in de hot springs, maar ten tijde dat wij hier waren konden wij niet verder komen dan het Los Teñidores.

Naast een wandeling in het Nationale Park, kan er ook een langere hike in de omgeving worden gedaan. De hike een een trip van 7 kilometer. Omdat het hier een regenwoud is, zullen de paden vrijwel het gehele jaar modderig zijn.

Verhalen over Parque Nacional Volcán Tenorio

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Volcán Tenorio

Booking.com

Boek vooraf een activiteit