Tortuguero - Costa Rica
Tortuguero Costa Rica

Reistips voor Tortuguero

Gelegen tussen de grenzen van het Parque Nacional Tortuguero, ligt het kleine dorpje Tortuguero zelf met haar Afro-Caribische roots. Het dorpje geniet bekendheid vanwege de zeeschildpadden die hier hun eieren komen leggen. Vandaar de naam Tortuguero, wat ‘schildpadden plaats’ betekent. Hordes toeristen komen hier naartoe om dit spektakel te zien. De beste tijd voor het spotten van de schildpadden is van juli tot augustus, maar ook de maanden erna heb je nog kans om de schildpadden te zien. Maar buiten het seizoen om, wordt Tortuguero regelmatig bezocht door toeristen.

Tochten op het Canal de Tortuguero en wandelingen door het Parque Nacional Tortuguero worden aangeboden door lokale gidsen. Hier kunnen vele dieren worden gespot zoals otters, kaaimannen, brulapen, slingerapen, kapucijnapen, miereneters, slangen en vele vogels. Ook zijn lamantijnen gespot in de meren en kustgebieden. Deze bedreigde dierensoort laat zich echter zelden zien en de kans dat je er één ziet is nihil. Om hier te geraken, moet je via de boot of per lucht komen. Het beste kan een boot worden genomen, welke vanaf La Pavona vertrekken. Ga goed na welke tijden de boten vertrekken. In 2014 vertrokken de boten drie maal per dag; 06:00, 11.30 en 15.00. Een boottocht kost per persoon 2 Dollar en het duurt ruim een uur alvorens je Tortuguero bereikt.

Plan je reis naar Costa Rica

  • Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreek naar de hoofdstad San José vliegen. De andere mogelijkheid is met een tussenstop in Panama. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Tortuguero

Booking.com

Boek vooraf een activiteit