Criadero de Cocodrilos - Boca de Guamá - Cuba
Boca de Guamá Cuba

Reistips voor Boca de Guamá

Wanneer je richting het Penísula de Zapata rijdt, passeer je allereerst de grootste citrusboomgaarden van heel Cuba is Jagüey Grande. Vervolgens ligt het dorpje Boca de Guamá. Dit klein dorpje is het toeristencentrum van de Península de Zapata. Er zijn restaurants, snackbarretjes en een keramiek winkel. Een als restaurant gebruikte ‘ranchón’, een soort blokhut, geeft aan dat er een krokodillenkwekerij is. Deze kwekerij ligt direct aan de straat en heet Criadero de Cocodrilos. Dit is de grootste kwekerij van heel Cuba. Er worden zo’n 100.000 dieren ondergebracht in poelen en onder begeleiding kunnen bezoekers vanaf observatieposten uitkijken naar de krokodillen en andere reptielen. Niet ver van de krokodillenfarm ligt het dorpje Guamá. Hier is een vakantiedorp aangelegd die enkel per boot te bereiken is. Het dorp bestaat uit 49 hutten op een aantal kleine eilandjes in  de Laguna del Tesoro.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Boca de Guamá

Booking.com