Guardalavaca - Cuba
Guardalavaca Cuba

Reistips voor Guardalavaca

In de jaren tachtig werd Guardalavaca tot een vakantieoord getransformeerd. Na Varadero is het de populairste vakantiebestemming van Cuba, zeker bij de strandliefhebbers. Guardalavaca betekent letterlijk ‘let op de koe’, verwijzend naar de koereiger, een vogel die veel voorkomt op Cuba en met name hier. De plek lijkt redelijk afgelegen, maar ligt slechts op 58 kilometer ten noordoosten van Holguín en is goed bereikbaar over een weg die door een gebied met vreemde, kegelvormige heuvels voert. Langs het 4 kilometer lange halvemaanvormige strand, met rotsen aan het uiteinde, groeit een weelderige vegetatie. De zee is kristalhelder, het strand heeft fijn zand en er ligt een koraalrif vlak voor de kust. Guardalavaca heeft alle gebruikelijke faciliteiten die een moderne vakantieplaats moet hebben. Liefhebbers van het ‘echte Cuba’, zullen daarom hier ook niet aan hun trekken komen. Ten westen van het strand ligt Bahia de Naranjo, een natuurgebied dat 32km kustlijn en 1000 ha bos omvat.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Guardalavaca

Booking.com