Sancti Spíritus - Cuba
Sancti Spíritus Cuba

Reistips voor Sancti Spíritus

Midden in een vruchtbaar landgebied ligt de stad Sancti Spíritus. Het werd in 1541 door Diego Velázquez aan de oever van de Tuinucú-rivier gesticht, maar verhuisde acht jaar later naar zijn huidige locatie aan de Yayabo-rivier. In 1586 staken Britse piraten de stad in brand en ging het toenmalige stadsarchief verloren. Sancti Spíritus werd als politiek, economisch en militair centrum van het gebied in de 17e en 18e eeuw verfraaid met mooie herenhuizen. Tegenwoordig trekt het koloniale centrum weinig bezoekers, ook al heeft het de status van ‘nationaal monument’. Het centrum van de stad kan te voet worden bezocht in een paar uur. De koloniale huizen zijn kleurrijk met smeedijzeren balkons.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Sancti Spíritus

Booking.com