Monument 'Comandante Ernesto Che Guevara' - Santa Clara - Cuba
Santa Clara Cuba

Reistips voor Santa Clara

Op 15 juli 1689 werd Santa Clara gesticht door een groep inwoners van Remedios. Deze mensen waren naar het binnenland getrokken om verlost te zijn van piraten. Eeuwenlang was Santa Clara de hoofdstad van de provincie Las Villas, die de huisige provincies Cienfuegos, Sancti Spíritus en Villa Clara omvatte. Santa Clara is beroemd om één belangrijke historische gebeurtenis. Hier vonden in 1958 de laatste gevechten plaats van de door Che Guevara geleide guerillaoorlog. Deze gevechten betekenden het einde van Batista’s dictatuur. Daarom wordt Santa Clara ook wel ‘de stad van de heldhaftige guerilla’ genoemd.

Buiten het centrum is een enorm monument geweid aan Guevara, waar tevens ook zijn mausoleum is. Een enorm bronzen beeld van Che domineerd het monument. Op 28 december slaagde Che Guevara erin met 300 man de stad te veroveren die door 3000 soldaten van Batista werd verdedigd. De volgende dag bracht Guevara Batista een nieuwe nederlaag toe door een gepantserde trein te laten ontsporen met 408 soldaten. Ook hier is een monument van te zien. Santa Clara is een levendige stad. Het heeft enkele interessant bezienswaardigheden en aantal hiervan liggen dicht bij het centrum.

Land

Cuba

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Santa Clara

Booking.com